S'inicia el programa 'Guilleries a l'escola'

Font: Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta i Diputació de Barcelona

29/09/2019 - 08:00

El Consorci de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona i les escoles de primària de Folgueroles (Escola Mossèn Cinto), Sant Julià de Vilatorta (Escola Bellpuig) i Vilanova de Sau (Escola Les Roques) van acordar començar a treballar en el programa educatiu que es coneixerà com a “Guilleries a l’escola”.

A partir del mes de setembre del 2019 es començarà a treballar per definir els continguts d’un programa educatiu que s’aplicarà com a prova pilot a les escoles de primària durant el curs 2020-2021.

La finalitat d’aquest programa és aconseguir que els nois i noies adquireixin eines necessàries per comprendre l’entorn més proper i immediat de l’Espai Natural i esdevinguin persones capaces d’intervenir-hi activament per conservar-lo i millorar-lo. El desenvolupament i l’aplicació del programa han de fer possible treballar els objectius curriculars d’educació primària basat en el treball per competències, i apropar l’entorn natural i social de l’Espai Natural a infants i famílies perquè el coneguin i el valorin.

En una reunió celebrada a Folgueroles, durant la qual tècnics que han desenvolupat aquest programa al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny van explicar la seva positiva experiència i es va acordar començar a treballar en els seus continguts amb l’objectiu de fer una prova pilot d’aplicació durant el curs escolar del 2020-2021.

L’Espai Natural de Les Guilleries-Savassona abasta 9.437 hectàrees i inclou part de les àrees municipals de rols de Folgueroles, Sant Julià de Vilatorta, Sant Sadurní d’Osormort, Tavèrnoles i Vilanova de Sau, a l’est del comtat d’Osona.

L’Espai Natural conté part del massís de les Guilleries (a la Serralada Pre-costanera), la part sud de la serra de Collsacabra (Serralada Transversal) i les muntanyes de Savassona, que uneixen les dues formacions anteriors. El punt més alt de la zona és el turó de Faig Verd, de 1.187 metres, a Vilanova de Sau. Els miradors naturals dels Munts, el Far a Tavèrnoles, i Sant Llorenç del Munt a Sant Julià de Vilatorta no són tan elevats, però tots tenen una altitud de més de 800 m.


 

Municipis: 

Relacionats

Article

La Diputació de Barcelona ha presentat el mapa amb el grau de vulnerabilitat a la sequera dels boscos de la Xarxa de Parcs Naturals, que mostra que el 29% veuran agreujats de forma significativa la mortalitat per estrès hídric entre els anys 2040 i 2050.​

Acte
04/03/2024 - 08:00
Manlleu
Article


La Diputació de Barcelona ha presentat un mapa dels equipaments d’educació ambiental públics de la província de Barcelona, aprofitant la celebració el Dia Mundial de l'Educació Ambiental el 26 de gener. La Diputació en gestiona una tercera part.

Butlletí