Rubí substitueix cinc vehicles de la seva flota per models híbrids

23/09/2019 - 08:00

Els nous models són Volvo 7900 híbrid i s’incorporaran a la flota aquest any.

Del 16 al 22 de setembre se celebra la Setmana Europea de la Mobilitat, una iniciativa que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables, com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric; i que vol visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació. Coincidint amb aquesta celebració, l’Ajuntament de Rubí i RubíBus, del grup AVANZA, han presentat els cinc nous vehicles híbrids que properament s’incorporaran al servei de bus urbà, substituint models més antics.

El contracte que regeix aquest servei contempla la renovació periòdica de la flota. L’any 2018 es va acordar la substitució de cinc vehicles per nous models que funcionessin amb tecnologia híbrida. “L’objectiu d’aquesta actuació és millorar el servei que prestem a la ciutadania i, alhora, reduir les emissions de gasos contaminants, contribuint així a assolir els compromisos ambientals adquirits per l’Ajuntament”, ha explicat el regidor de Mobilitat, Rafael Güeto.

Amb el lema Camina amb nosaltres!, la Setmana Europea de la Mobilitat d’enguany anima la ciutadania a moure’s de manera sostenible, saludable i segura: caminar o anar en bicicleta són activitats beneficioses no només per a la salut i pel medi ambient, sinó també a nivell econòmic.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

El vehicle compartit a Santa Perpètua de Mogoda ha recorregut 11.000 km i ha donat servei a 64 persones i el servei de lloguer de cotxe elèctric compartit a Castellbisbal ja té més d’una vintena de persones usuàries. A Rubí, durant aquest temps, el vehicle ha registrat un total de 484 lloguers i més de 30.000 quilòmetres amb 3.050 hores d’ús, de les quals 1.405 són provinents de vals i 1.645 de pagament a través dels socis de Som Mobilitat. 

Notícia
Han entrat en servei dos dels cinc nous vehicles híbrids que formen part de la flota de RubíBus. Aquests autobusos, que es van presentar a la ciutadania a finals de setembre coincidint amb la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat, substitueixen models més antics. Els altres tres busos híbrids es posaran en funcionament en els propers dies.

Butlletí