L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda dona suport a la Vaga mundial pel clima i fa una crida per secundar-la

El Consistori treballa una proposició per declarar l’estat d’emergència climàtica
21/09/2019 - 09:00

L’Ajuntament de Santa Perpètua ha anunciat el seu suport a la Vaga del clima, convocada per al divendres 27 de setembre pel moviment Friday for Future, que ha impulsat una setmana de mobilitzacions arreu del món, coincidint amb la celebració el 23 de setembre de la Cimera pel clima que tindrà lloc a la seu de les Nacions Unides a Nova York.

L’Ajuntament de Santa Perpètua ha anunciat el seu suport a la Vaga del clima, convocada per al divendres 27 de setembre pel moviment Friday for Future, que ha impulsat una setmana de mobilitzacions arreu del món, coincidint amb la celebració el 23 de setembre de la Cimera pel clima que tindrà lloc a la seu de les Nacions Unides a Nova York. Aquesta trobada té la missió d’accelerar la implementació de l’Acord de París sobre Canvi Climàtic, que detalla exactament les mesures que cal prendre per detenir l’alteració del clima i invertir el seu impacte. Organitzacions juvenils, ambientals i col·lectius de la societat civil de països arreu del món han fet una crida a donar suport a la vaga, perquè l’emergència climàtica afecta a totes les persones del món. El moviment vol ser una xarxa per aportar solucions a aquest repte i per exigir justícia ambiental i intergeneracional, un futur i pressionar les administracions a actuar amb responsabilitat enfront la crisi climàtica.

El Consistori perpetuenc ha fet una crida a la ciutadania a afegir-se a la mobilització per tal que la participació a l’acte central de Barcelona sigui multitudinària i la repercussió d’aquesta iniciativa sigui la més gran possible, segons ha detallat el regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica, Sergi Hernández. “Des de l’Ajuntament, fem una crida a la ciutadania per a assistir a la mobilització central de Barcelona per tal d’aconseguir la màxima repercussió i visibilitat possible, tot i així ens mantenim expectants a organitzar accions de concentració en coordinació amb les institucions municipalistes de referència, com la Diputació de Barcelona i la Federació de Municipis”, ha afegit el regidor.

 

Proposició per declarar l’estat d’emergència climàtica

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda està treballant una proposició per declarar l’estat d’emergència climàtica, segons ha avançat Sergi Hernández. “El planeta es troba en greu perill, segons alerten els darrers informes sobre la biodiversitat i escalfament global i cal posar remei amb urgència”, ha manifestat el regidor que ha explicat que la proposició es treballarà amb el Consell Municipal de Medi Ambient. “En aquesta lluita, que és irreversible, les administracions locals tenim un paper clau tant pel que fa a la formació, l’educació i la informació com en el fet d’assumir un compromís real, vinculant i ambiciós per fer front a aquesta crisi”, ha argumentat Hernández que ha explicat que la reducció de gasos d’efecte hivernacle, l’abandonament dels combustibles fòssils, l’aposta per energies 100% renovables i la reducció a zero de les emissions netes de carboni amb urgència són algunes de les indicacions per limitar l’escalfament global i combatre aquesta crisi ecològica. Sergi Hernández ha assenyalat algunes accions que ja s’estan duent a terme al nostre municipi com són els programes del vehicle elèctric i mobilitat sostenible i d’eficiència energètica. En aquest sentit, ha recordat les 78 accions incloses en el Pla d’Acció d’Energia Sostenible (PAES).

D’altra banda, el regidor també ha avançat que l’Ajuntament està treballant en l’adhesió municipal al projecte de la Fundació Savia que impulsa la creació de la institució del Defensor/a de les Generacions Futures, al qual està adherida des del mes de juny l’entitat local Residu Zero.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia
L'Ajuntament subvencionarà el 50% per la compra de bicicletes, elèctriques incloses

Sant Cugat obre 42 línies de subvencions per lluitar contra el canvi climàtic. L’objectiu és alinear l’actuació municipal amb la ciutadania i potenciar l’estratègia davant la lluita contra el canvi climàtic.

Notícia

El Ple Municipal de l'Ajuntament de Sabadell del mes de febrer va aprovar la Declaració d’emergència climàtica i Agenda 2030 de Sabadell, amb la qual l’Ajuntament es compromet a lluitar per la mitigació i adaptació al canvi climàtic.

Notícia
Vistiplau del ple a la 'Declaració d'Emergència Climàtica'

Amb aquesta Declaració, la ciutat reconeix l'absoluta necessitat de mantenir l'escalfament global per sota d'1,5 graus centígrads, un repte que haurà de passar, durant la pròxima dècada, per reduir de manera dràstica els nivells d'emissió. La declaració reconeix l'eco-dependència i interdependència de la nostra espècie i assenyala una situació de col·lapse. L'Ajuntament inclou un pla d'acció i un procés de compromís ciutadà per adherir-se al document.

Butlletí