La Via Laietana de Barcelona estarà tallada al trànsit el Dia sense Cotxes

16/09/2019 - 08:05

Barcelona se suma un any més, del 16 al 22 de setembre, a la Setmana Europea de la Mobilitat, amb un programa d’activitats organitzades per l’Ajuntament, entitats i associacions diverses, amb l’objectiu de millorar la qualitat de l’aire, recuperar l’espai públic i promoure la seguretat de la mobilitat a la ciutat.

El 22 de setembre és el Dia Internacional sense Cotxes, i Barcelona ho celebrarà a la via Laietana amb la proposta "La Mercè respira". Durant tot el dia, d'11.00 a 20.00 hores, la via Laietana estarà tallada al trànsit i s'omplirà de vida, amb activitats per a tots els públics, un ‘speaker's corner’ i molts reptes i sorpreses per mostrar com és una ciutat de vianants. Una altra de les accions destacades de la Setmana Europea de la Mobilitat és el Park(ing) Day, que se celebra el dia 20 de setembre, a més d’un centenar d’aparcaments per substituir els cotxes per usos ben diversos.

La mobilitat sostenible esdevé l’eix principal d’una reivindicació que inclou aspectes clau en la millora de la qualitat de vida a la ciutat de Barcelona, com és la pacificació de l’espai públic.

Durant la Setmana Europea de la Mobilitat es treballarà per mostrar com seria una ciutat més verda, tranquil·la, amable, segura i menys contaminada en favor de tota la ciutadania.

 

La Mercè Respira

L’activitat culminant de la setmana tindrà lloc el 22 de setembre, amb la celebració del Dia sense Cotxes que, per segon any consecutiu, coincideix amb les Festes de la Mercè.

Així, “La Mercè respira” torna a ser una de les propostes destacades de la festa major amb un recorregut lúdic i didàctic entorn de la mobilitat sostenible i saludable en una via Laietana completament pacificada.

Així, el diumenge de la Mercè, el 22 de setembre, durant tot el dia, i al llarg d’un quilòmetre, la via Laietana es convertirà en una ciutat de vianants amb els seus espais d’estada i de joc, plena d’activitats, reptes i sorpreses.

Hi haurà aparcament gratuït i vigilat per a bicicletes i “El mirador de la via Laietana”, un photocall on podreu immortalitzar una via Laietana lliure de cotxes dalt d’un pas de vianants flotant!

 

Park(ing) Day

Una altra de les activitats destacades de la setmana i que va guanyant adeptes (han passat de les 64 propostes el 2018 a les 80 d’enguany) és la celebració del Park(ing) Day, un esdeveniment anual que té lloc en diverses ciutats de tot el món i que consisteix a transformar de forma temporal places públiques d’aparcament en parcs, jardins i altres formes d’usos de l’espai públic per reivindicar un model de ciutat centrat en les persones i en el medi ambient.

Enguany, el Park(ing) Day se celebra el divendres 20 de Setembre a les places d’aparcament de la ciutat coincidint amb la setmana de la mobilitat, i amb l’inici de la setmana d’accions i vaga pel clima #EmergènciaClimàtica.

L’acció oferirà 80 instal·lacions que ocuparan unes 140 places d’aparcament esteses per tots els districtes de la ciutat, corresponents a uns 1.700 metres quadrats. Durant el dia, dins les places es programaran activitats, tallers, xerrades, etc.

Podeu consultar aquestes i moltes altres activitats emmarcades en la Setmana Europea de la Mobilitat a la seva pàgina web.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Transició Ecològica, Serveis Urbans i Habitatge, Laia Bonet, ha mostrat a Brussel·les el compromís de Barcelona amb la millora de la qualitat de l’aire a la ciutat. Ha estat en el marc d’una reunió amb l’eurodiputat Javi López, ponent del Parlament Europeu per a la revisió de la Directiva de la qualitat de l’aire, i amb François Wakenhut, cap de la unitat de qualitat de l’aire de la Comissió Europea

Notícia

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha formalitzat la compra de 36 autobusos estàndard de 12 metres d'hidrogen, a més de dos vehicles articulats, que serien els primers articulats d'hidrogen a circular a tota Espanya. Es tracta de la compra més important de vehicles d’hidrogen de TMB i està finançada pel Ministerio de Transporte, Movilidad y Agenda Urbana, en el marc dels fons Next Generation
 

Notícia

El Departament destina 32,5 MEUR al Programa d’autogeneració i sobirania energètica en la xarxa viària de la Generalitat, que és la principal infraestructura de mobilitat de Catalunya. Quan estiguin totes instal·lades, les plaques permetran generar els21,4 GW/h d’energia que cada any requereix la xarxa de carreteres.

Butlletí