Cicle de cinema Claqueta i Acció, amb la mostra del 25è Festival de Cinema de Medi Ambient

dijous, 19 setembre, 2019 - 18:00 a diumenge, 17 novembre, 2019 - 17:59
Barcelona

Educació ambiental. El cicle Claqueta i Acció! programa una quarantena de projeccions que promouen la cultura de la sostenibilitat als 10 districtes

Una selecció de 22 documentals es desplega a partir del dijous 19 de setembre per diversos espais municipals de la ciutat. Es tracta d’una mostra de pel·lícules del fons del Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient (FICMA) organitzada per l’Ajuntament en el marc de Barcelona + Sostenible, un programa estratègic que engloba entitats, empreses, comerços, escoles i ciutadania per fer avançar la ciutat en base a la cultura de la sostenibilitat.

La Casa Elizalde acull la sessió inaugural, dijous 19 a les 19h. Per aquesta ocasió s’ha escollit el títol premiat l’any passat amb el Sol d’Or, el màxim guardó del FICMA: el documental “En la línea del frente: los guardaparques del Parque Nacional de Gorongosa”, de James Byrne i Carla Rebai. El film segueix el testimoni d’un grup d’aspirants a agent rural d’aquesta àrea silvestre de Moçambic.

SESSIONS ESPECIALS

El cicle Claqueta i Acció! d’aquesta tardor-hivern ofereix diverses sessions temàtiques que engloben, en un mateix dia i equipament, tres films de diverses durades sobre una mateixa qüestió. Així, la primera sessió se centra en “Alimentació i residus”; la segona, en el “Canvi climàtic”; la tercera, en el “Canvi climàtic i mobilitat sostenible”; la quarta, en els “Recursos hídrics i conservació” i la cinquena, en “Residus i plàstics”.

Altres documentals que inclou la selecció d’enguany recorren punts molt dispars de la geografia mundial, des dels fiords de la misteriosa i fràgil Patagònia xilena (“Gifts of silver” d’Eddie Frost) fins a les zones cultivades de Nova York (“Food city” de Matthew Fleischmann i Lars Fuchs) passant per l’Amazònia equatoriana (“The last guardians” d’Adam Punzano i Joe Tucker).

Descarrega’t el programa complert clicant aquí

FICMA 2019

Tot plegat, sense oblidar la gran cita amb el cinema ambiental: la 26ena edició del Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient que se celebrarà del 6 al 14 de novembre. 

Podeu consultar-ne els detalls al web del FICMA.


 

Municipis: 
Categories: 
Educació ambiental

Relacionats

Notícia

Unes 450 persones debaten sobre educació i justícia ecosocial a la tercera edició del Congrés Nacional d'Educació Ambiental de Catalunya.

Butlletí