La Mancomunitat La Plana recull gairebé 2,5 tones d'oli vegetal

Font: Mancomunitat La Plana i Nació digital

11/09/2019 - 08:00

Fa un any que la Mancomunitat La Plana va posar en funcionament el servei de recollida d'oli vegetal mitjançant contenidors al carrer.

La recollida d'oli vegetal usat es tracta de recollir l'oli vegetal que s'utilitza per cuinar, amanir o que prové de les llaunes de conserva i portar-lo a un gestor autoritzat que n'obté biodièsel. 

Amb aquest any de funcionament del servei s'han recollit quasi dues tones i mitja d'oli vegetal, evitant que aquest residu acabi a les canonades i contaminant els rius i el mar.

Fer la recollida selectiva l'oli vegetal és tant senzill com posar l'oli vegetal usat en envasos de plàstic tancats, com ampolles de plàstic, i dipositar-los al contenidor específic instal·lats a la via pública dels municipis.

 

Per dipositar l'oli en els contenidors, instal·lats als municipis que formen part de la Mancomunitat, s'ha de posar en envasos de plàstic tancats com ampolles. Estan ubicats a Balenyà, Collsuspina, El Brull, Folgueroles, Malla, Muntanyola, Sant Martí de Centelles, Santa Eulàlia de Riuprimer, Seva, Viladrau i Sant Miquel de Balenyà.

Si algú està interessat en disposar de més informació, pot posar-se en contacte amb els serveis de medi ambient de la Mancomunitat La Plana; la qual ja agraït la col·laboració de tots els ciutadans implicats en aquest nou servei de recollia de l'oli vegetal i animar a seguir utilitzant-lo.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Manlleu assoleix el 83,5% de recollida selectiva en els primers sis mesos del nou model de recollida selectiva de residus porta a porta.

Article

El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental ha iniciat una campanya de sensibilització ciutadana per fomentar la recollida selectiva de l'oli de cuina usat a les llars, i proporcionarà als usuaris/es que portin oli a la deixalleria un embut per facilitar-ne la recollida.

Reportatge

Manlleu assoleix un 82,5% de recollida selectiva en els tres primers mesos de recollida porta a porta

Butlletí