Les minideixalleries de Girona recullen 649 kg de residus els primers mesos de funcionament

Font: Ajuntament de Girona

06/09/2019 - 09:37

Les minideixalleries de Girona han recollit 649 kg de residus durant els primers tres mesos de funcionament. Aquesta quantitat es divideix en 360 kg de piles, 120 kg d’aparells electrònics i elèctrics de petit format (com telèfons mòbils o carregadors), 80 kg de bombetes, 60 kg de CD i DVD, 25 kg de cartutxos d’impressores i 4 kg de maquinetes d’afaitar.

Aquests petits contenidors a la via pública es van instal·lar a la ciutat a mitjans del mes de maig i actualment es poden trobar en dotze punts diferents del municipi: a plaça de Catalunya, a la plaça de la Reina Sibil·la de Fortià, a la cruïlla de la Gran Via de Jaume I amb el carrer de Francesc Coll i Turbau, a la plaça de Miquel Santaló, a la plaça del Marquès de Camps, a la cruïlla del carrer de Bonastruc de Porta amb la ronda de Ferran Puig, a la cruïlla del carrer de Cristòfol Grober amb el carrer de la Sèquia, a la cruïlla del carrer de Can Sunyer amb el carrer de Bosquet, a la plaça de Joan Brossa, a la plaça d’Europa, a la plaça dels Països Catalans i a la cruïlla del carrer d’Emili Grahit amb el carrer del Migdia.

L’objectiu de la ubicació de les minideixalleries al carrer és facilitar el reciclatge de residus de petit format i conscienciar la ciutadania sobre la importància de portar a terme una gestió adequada dels elements –sobretot electrònics– que ja han acabat la seva vida útil. “La nostra aposta per la sostenibilitat i l’augment de la taxa de reciclatge a la ciutat és clara i, resultats com els dels primers mesos de funcionament de les minideixalleries, ens demostren que la ciutadania gironina està sensibilitzada amb aquesta matèria i ens empeny a seguir fomentant polítiques en aquesta línia”, ha assenyalat el regidor de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Girona, Martí Terés


Relacionats

Notícia
Crònica dels 3 dies de trobada a Girona

El 5è #wasteinprogress s'ha celebrat a Girona del 18 al 20 d'abril. Els sistemes eficients de recollida de residus, claus per a assolir els índexs europeus de reciclatge.

Notícia
Manlleu serà una de les ciutats convidades

Manlleu serà una de les ciutats convidades

El Fòrum Internacional de Residus #wasteinprogress se celebrarà al Palau de Fires de Girona entre el 18 i 20 d'abril. Comptarà amb ponències, debats i taules rodones oferint l’experiència en primera persona de ciutats i regions com Pisa, Monza i Treviso, a Itàlia, i Bihor, a Romania

Acte
18/04/2023 - 09:00
Girona

Butlletí