Calella acull la presentació del Moviment Banderes Verdes per la sostenibilitat d’Ecovidrio

Font: Ajuntament de Calella

15/07/2019 - 10:00

Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d'envasos de vidre a Espanya, ha llançat la campanya estival Moviment Banderes Verdes a Catalunya. La iniciativa té la finalitat de reconèixer amb aquest guardó ambiental al municipi costaner més compromès amb la lluita contra el canvi climàtic i la protecció del litoral a través del reciclatge d'envasos de vidre.

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, ha donat la benvinguda als assistents i Silvia Mayo, Gerent de Catalunya d'Ecovidrio, juntament amb Josep Maria Tost, director de l'Agència de Residus de Catalunya han presentat avui a Calella l'adhesió de 19 municipis i més de 2.600 bars i guinguetes al moviment, els quals competiran juntament amb els seus veïns per aconseguir el reconeixement ambiental d’Ecovidrio per als seus municipis.

La incidència del turisme i l'augment del consum fa dels mesos estivals una etapa clau per a la recollida selectiva d'envasos de vidre, ja que es recicla una tercera part de tots els residus recuperats anualment. A més, els bars, restaurants i les guinguetes són els responsables del 52% dels residus d'envasos de vidre que es generen pel que són un sector clau per a una transició real a un model d'economia circular.

Cadascun dels municipis participants comptarà amb un objectiu d'increment de recollida selectiva de vidre establert per l'equip d’Ecovidrio i l'equip de govern municipal en funció del seu comportament històric i les dades de reciclatge d'envasos de vidre de la zona. Així ho ha explicat Montserrat Candini: “L’hostaleria, en coordinació amb el municipi, ens comprometem a que els nivells de reciclatge vagin en augment”. A Calella hi participen 150 establiments “que rebran tots aquells elements necessaris per ajudar a reciclar i a complir l’objectiu del 8%”.

Calella recull selectivament un 46,5% dels residus que genera i l’any 2018, es van recollir gairebé 800.000 kg de vidre (un 5,5% dels residus generats). Calella recull una mitjana de 60 tones de vidre mensuals. De juny a setembre, es duplica la recollida de vidre. Al mes d’agost es recullen més de 100 tones de vidre.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Mataró implanta una plataforma informàtica per millorar el seguiment del contracte de recollida de residus i neteja

Article

El malbaratament és un problema global, atès que més de 1.300 milions de tones d’aliments es perden globalment des del camp fins als nostres plats.

Butlletí