A Sant Adrià, plàsticament res!

06/07/2019 - 08:00

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional lliure de bosses de plàstics (3 de juliol) s'ha iniciat al Mercat Municipal de Sant Adrià de Besòs una nova campanya per reduir els residus plàstics d’un sol ús.

La campanya «A Sant Adrià, plàsticament res!» vol posar l’èmfasi sobre les bosses petites que es fan servir per les compres a l’engròs de fruites, verdures, carn, peix, embotits, etc. A Catalunya aquestes bosses representen aproximadament el 50% dels residus plàstics associats als comerços. A Sant Adrià, malauradament, és un residu habitual al nostre entorn.

Actualment aquestes bosses de plàstic lleuger es lliuren gratuïtament, a diferència de les bosses amb nanses de venda obligada des de l’1 de juliol de 2018 amb l’entrada en vigor del Reial Decret 293/2018 del 18 de maig sobre reducció del consum de bosses de plàstic amb nanses. S’ha de tenir en compte que aquesta mateixa normativa estableix la total prohibició de les bosses petites l’any 2021, excepte si són de plàstic compostable. És per això, que l’Ajuntament de Sant Adrià vol començar a adaptar-se i anar un pas més endavant en la reducció de plàstics d’un sòl ús al municipi.

De quina forma? «A Sant Adrià, plàsticament res!» premiarà als veïns i veïnes que comprin al Mercat Municipal amb materials que evitin l’ús de plàstic, obsequiant-los amb una alternativa al plàstic d’un sol ús: una bossa reixada i reutilitzable per anar a comprar fruita i verdura. Concretament per cada compra que es faci a les parades fent servir, per exemple, el carret de la compra, el cabàs i/o altres bosses de tela, malla o ràfia, es rebrà un tiquet bescanviable per una bossa reutilitzable al Punt Informatiu # 33 del Mercat. Cada persona podrà demanar un màxim de 3 bosses per dia.

El 3 de juliol, dia d’inici de la campanya, l’horari ha estat d’11 h a 13.30 h i els dies següents de 9 a 13.30 h fins a exhaurir existències.

Els Agents per la Sostenibilitat, ubicats al Punt Informatiu del Mercat, donaran les bosses i informaran sobre la correcta gestió dels residus domiciliaris, aquesta és una de les accions en torn a la sostenibilitat que duran a terme aquest 2019. Els Agents de Sostenibilitat són una iniciativa de suport a la creació de l’ocupació impulsada conjuntament aquest any per l’Ajuntament i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Finalment, cal recordar que «A Sant Adrià, plàsticament res!» se suma a la campanya «Així m’agrada» www.sant-adria.net/aixi-magrada, amb un seguit d’actuacions que fomenten la col·laboració ciutadana pel que fa al civisme i la sostenibilitat, en definitiva, la implicació de tothom per millorar la qualitat de vida a la ciutat i a l’ ecosistema.

Vídeo reportatge sobre la Neteja de la Platja i Fons Marí de Sant Adrià de Besòs pel dia mundial dels Oceans


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsSant Adrià de Besòs

Relacionats

Article

Recollir deixalles a la ciutat mentre es fa esport. És l'spogomi, una competició que ha arribat del Japó i ha aterrat aquest diumenge a Barcelona. Aquesta pràctica deu el nom a una fusió dels noms "sport", esport en anglès, i "gomihiroi", recollida de deixalles en japonès.

Article

El passat any 2023 l'Ajuntament va instal·lar 6 plantes fotovoltaiques d'autoconsum en equipaments del municipi amb la subvenció del Programa sectorial Renovables 2030 de la Diputació de Barcelona

Butlletí