Lemon

Un curtmetratge per a conscienciar sobre problema del plàstic

Font: Fundación Reina Sofia

02/07/2019 - 08:00

La Fundació Reina Sofia ha presentat un curtmetratge d'animació sobre la problemàtica dels plàstics a la natura amb motiu del Dia dels Oceans que se celebra cada 8 de juny a tot el món. Spoiler: Els plàstics en la naturalesa mai tenen un bon final.

Com expliquen des de la pròpia Fundació, "LEMON és una metàfora de la forma en què la contaminació, causada pels éssers humans, irromp en el transcurs de la natura". I és que 8 milions de tones de plàstics arriben al mar cada any, o el que és el mateix, per a l'any 2050 existiran en el mar més residus plàstics. Un autèntic drama que no només afecta els animals, sinó que, segons un informe recent, arriba als humans de manera inimaginable: cada any ingerim 50.000 partícules de plàstic.

L'estudi d'animació Able & Baker (productor de la sèrie Love Death and Robots de Netflix), ha estat l'encarregat de produir aquest curtmetratge d'animació que compta amb una banda sonora obra de Fernando Velázquez, triple guanyador dels premis Goya.


 

Etiquetes: 

Relacionats

Article

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus se celebra del 18 al 26 de novembre i enguany posa el focus en la prevenció de residus d'envasos.

Article
Vídeo en anglès amb subtítols en castellà


Cal un canvi de sistemes per abordar la causa de la contaminació per plàstics. Combina la reducció dels usos plàstics més problemàtics i innecessaris amb tres canvis de mercat: Reutilitzar, Reciclar i Reorientar i Diversificar, i accions per fer front al llegat de la contaminació plàstica. 

Article

La Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Reus ha impulsat la publicació del conte d'en Peret Ganxet i el reciclatge.

Butlletí