Universitat d'Estiu de Mercabarna sobre el malbaratament alimentari

dilluns, 1 juliol, 2019 - 00:00 a dimecres, 3 juliol, 2019 - 23:59
Mercabarna

La Universitat d'Estiu de Mercabarna presentarà iniciatives que minimitzen els residus alimentaris a la cadena agroalimentària.

De l'1 al 3 de juliol, Mercabarna es convertirà en un fòrum de debat i de transferència de coneixement entre professionals i el món acadèmic. Serà en el marc de la Universitat d'Estiu que en aquesta segona edició girarà al voltant del malbaratament d'aliments.

Aquest curs gratuït s'adreça a professionals del sector alimentari, que volen estar al dia dels projectes relacionats amb la sostenibilitat mediambiental i el seu impacte dins de les empreses. Per aquest motiu, les ponències de la Universitat d'Estiu seran d'interès per a les firmes de Mercabarna, principalment per a responsables i tècnics que treballen en àmbits com finances, innovació, logística, gestió de residus, responsabilitat social corporativa o comunicació.

Opinions de professionals que van participar a la Universitat d’Estiu 2019

Reptes i oportunitats de la lluita contra el malbaratament

El programa de la Universitat d'Estiu donarà a conèixer iniciatives que s'estan duent a terme per minimitzar els residus alimentaris a la baula majorista i detallista, a la restauració i entre els consumidors finals.

A més, intervindran representants institucionals (l'Organització de les Nacions Unides per a l'Agricultura i l'Alimentació (FAO), el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, l'Agència Catalana de Residus) i membres de projectes impulsats per la Unió Europea (ECOWASTE4FOOD i REFRESH).

Inscriu-te a la Universitat d'Estiu

Consulta el programa provisional de la Universitat d'Estiu


 

Categories: 
Agricultura
Reciclatge/Residus

Relacionats

Notícia

Foodback, amb 900 metres quadrats de superfície, pretén multiplicar per 2,5 l’aprofitament alimentari a Mercabarna en 5 anys. Al centre s’hi trien fruites i hortalisses excedentàries aportades per les empreses majoristes del gran mercat per donar-los una segona vida. Després d’aquest triatge, els productes aprofitables per al consum humà es distribueixen a entitats socials de tot Catalunya.

Opinió

Hi ha persones que poden veure un camí quan encara és fosc per tothom, i són capaces de moure terra i cel per seguir-lo. Són els pioners. En el camp del malbaratament alimentari, aquesta persona ha estat Paco Muñoz.

Aquesta reflexió de Míriam González Domínguez retrata una persona compromesa i entusiasta que ens va despertar a la rellevància d’aquest problema socioambiental i va semblar consciència per posar-hi fre. Les llavors que va plantar encara floreixen.

Article

Des de la Plataforma 'Aprofitem els Aliments' s'ofereix aquesta eina de recerca de projectes vinculats a la lluita contra el malbaratament alimentari. Al mapa podeu trobar informació sobre la iniciativa i la manera de contactar amb ells. Podeu accedir al mapa aquí.

Butlletí