28ª Setmana del Medi Ambient a Terrassa

dilluns, 3 juny, 2019 a diumenge, 9 juny, 2019
Terrassa

Un total de 20 activitats conformen la programació de la 28 Setmana del Medi Ambient, que se centrarà enguany en les noves tecnologies. A més de cinema, conferències, sortides, tallers i visites guiades, aquesta edició inclourà algunes novetats.

Una d'elles és el campionat de videojoc "Sunset Planet Game", obert a totes les escoles i pensat per als alumnes de 5è i 6è de Primària i pels estudiants de 1er i 2on d'ESO. Una altra, és la primera edició del Concurs d'Instagram #setmanamedamtrs2019, on els guanyadors veuran publicades les seves fotos en el programa de la Setmana del Medi Ambient 2020, i el geocaching, que permetrà als participants descobrir l'Anella Verda i el seu entorn, entre d'altres.

Un dels objectius d'aquesta setmana, que s'emmarca dins la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient (5 de juny) i que se celebrarà del 3 al 9 de juny, és esdevenir un punt d'inflexió per a la ciutadania pel que fa a la sensibilització, prevenció i coneixement per avançar en la millora de tots aquests aspectes, des de l'acció local fins a la global. En aquesta 28a edició, la Setmana del Medi Ambient compta amb la col·laboració i la participació d'un total de 28 entitats, col·lectius, institucions i serveis municipals, que contribueixen en l'organització d'una programació molt consolidada. El pressupost que s'hi destina en aquesta edició és de 21.000 euros.

El programa, que inclou activitats més lúdiques i festives junt amb altres més centrades en la divulgació de coneixements, es complementa amb tallers, conferències, sortides, visites guiades i la Festa del Medi Ambient, que se celebrarà el diumenge, 9 de juny, al Parc de Vallparadís. Enguany, també s'incorporen uns apartats, denominats "Accions del dia", per tal d'aconseguir un compromís actiu de la ciutadania. Són accions que es recomanen fer amb la pretensió que els terrassencs i terrassenques les consolidin en el seu dia a dia habitual.

Les set accions triades en aquesta ocasió són: "Volem un aire més net"; "Volem menjar per a tothom, sense llençar-lo"; "Volem menys residus i reciclar tots els que puguem"; "Volem una ciutat amiga dels animals"; "Volem aigua per a tothom"; "Volem gaudir l'Anella Verda" i "Volem estalviar energia i que sigui renovable".

Enguany, s'han editat 3.000 cartells informatius i 15.000 exemplars del programa, que també trobareu al web municipal www.terrassa.cat i a les xarxes socials de l'Ajuntament de Terrassa.

Activitats previstes

D'entre les 19 activitats programades aquest any en destaquen cinc tallers (estampació amb elements vegetals; recicla't la samarreta; com escalfar casa teva; quina bombeta em compro i quin soroll fem); dues projeccions de pel·lícules infantils al Cinema Catalunya (Lorax: En busca de la trúfula perdida i Wall-E); sis conferències (ciència al mòbil; canvi climàtic; consum responsable i estalvi energètic; l'ús del GPS a la muntanya; memòries líquides i tecnologies per la mobilitat); tres visites guiades (planta depuradora d'aigües residuals d'Abrera; itinerari d'art i natura al Parc Grípia Ribatallada; descoberta dels secrets de Torrebonica); una visita -taller a la masia de Ca n'Oliveró- i una sortida en bicicleta per descobrir les rutes més emblemàtiques que es poden fer per la ciutat. Les activitats són gratuïtes, però per assistir a moltes d'elles cal realitzar una inscripció prèvia, tal com s'indica al programa d'activitats, que trobareu complert a https://www.terrassa.cat/mediambient 

Us convidem a participar-hi!


 

AdjuntMida
PDF icon PROGRAMA3.61 MB
Categories: 
Educació ambiental

Relacionats

Notícia

Els cinc autobusos rígids de 12 metres tindran capacitat per a unes 95 persones i una tecnologia similar a la dels vehicles híbrids ja existents a la flota de TMESA. Tots ells responen a la voluntat de l'Ajuntament de tenir una flota de transport públic urbà renovada i fiable per millorar aspectes com la sostenibilitat ambiental, l'accessibilitat i la seguretat de vehicles.

Notícia

Més de 600 infants de 5è i 6è de primària acompanyats de 45 mestres de 10 escoles de Sant Cugat han disputat la 2a edició de la Pedalada Escolar. Una pedalada amb caire clarament formatiu i potenciadora de la mobilitat sostenible. La iniciativa vol promoure la pràctica d'aquest esport com a font de salut i de relació social entre els escolars.

Notícia
Indicadors de Zona 30 als carrers del barri del Segle XX. | Font: La Torre

Indicadors de Zona 30 als carrers del barri del Segle XX. | Font: La Torre

L'Ajuntament de Terrassa ha implantat noves mesures de pacificació del trànsit als barris de Ca n'Aurell, Escola Industrial-Plaça Catalunya, Cementiri Vell, Sant Pere i Pere Parres per ordenar la mobilitat i millorar la seguretat dels vianants. En aquesta actuació, els cinc barris afectats són els que hi ha a la zona més pròxima a la futura Zona de Baixes Emissions (ZBE). 

Butlletí