Procés participatiu de l'Agenda urbana de Catalunya

dijous, 6 juny, 2019 - 09:00 a divendres, 5 juliol, 2019 - 13:59
Les sessions presencials tindran lloc a l’Hospitalet de Llobregat (6 de juny), Manresa (12 de juny), Girona (19 de juny), Tarragona (1 de juliol) i Barcelona (26 de juny i 4 de juliol).

S’obre la primera fase del procés d’elaboració de l’Agenda urbana de Catalunya: la diagnosi de la situació actual, principals oportunitats i reptes vinculats a la concentració urbana. Serà una tasca participativa al voltant de 18 objectius. Volem que tothom hi participi i, per facilitar-ho, hem plantejat una procés que combina la participació en línia amb la presencial.

Participació presencial: al web de l'Agenda et podràs incriure per anar a les sessions.

Hi haurà 6 sessions de treball, amb tres blocs temàtics cadascun. Pots triar participar a tota la sessió, a un bloc o a dos. L’aforament estarà limitat a 100 persones per bloc.

La dinàmica dels blocs serà:

  • Panel de cinc persones expertes i una moderadora (60 minuts).
  • Debat en grups reduïts de 15-20 persones a partir dels arguments desenvolupats en el panel anterior (90 minuts).
  • Conclusions de la jornada.

Participació en línia: podràs particpar omplint els formularis temàtics. Al portal del'Agenda trobaràs la documentació per emmarcar l’àmbit de les aportacions que pots fer. Només serà necessari que et donis d’alta a la plataforma.
 

I després de la participació, què?

Les aportacions que es facin, tant presencialment com en línia, s’incorporaran a la proposta de diagnosi i formaran part del contingut de l’Agenda urbana de Catalunya. Serà el punt de partida per als grups de treball que es constituiran dins de l’Assemblea Urbana de Catalunya. En el cas de no incorporar-s’hi alguna aportació, es farà de manera justificada.

En una segona fase del procés d’elaboració de l’Agenda, prevista per a mitjans de l’any 2020, el debat es centrarà en les mesures per implementar a l’Agenda, que es concretaran en els plans d’acció.


 
Categories: 
Smart cities/Planificació urbana

Relacionats

Notícia

Serveixen per mesurar a tots els barris els paràmetres mediambientals de contaminants i soroll relacionats amb el trànsit

Notícia

La Diputació de Barcelona ha lliurat un projecte d’estratègies de ciutat intel·ligent a l’Ajuntament de Mollet del Vallès, mitjançant el qual s’ha dissenyat i implantat un quadre de control d’anàlisi de contaminació de l’aire. 

Opinió
Opinió


"Una pujada de mig metre, probable ja el 2050, podria afectar a poblacions urbanes de l'ordre 800 milions de persones. Londres, amb un 75% de la seva superfície per sota del nivell del mar, fa anys que treballa en una estratègia."
 

Butlletí