Arenys de Mar posa en marxa la campanya "Comprem sense plàstic"

12/05/2019 - 09:00

L'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Arenys de Mar fa una campanya per reduir l'ús de plàstic en el consum alimentari.

L'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Arenys de Mar fa una campanya per reduir l'ús de plàstic en el consum alimentari

El plàstic s’ha convertit en un element present quasi bé en tots els aspectes de la nostra vida. Des de protegir els aliments o els medicaments o fer que la tecnologia sigui més assequible, depenem del plàstic en molts sentits. Però la forma massiva en que l’estem utilitzant està provocant una crisi de residus i un impacte important en el medi (especialment en els nostres mars i oceans) i en la nostra salut.

Davant d’això cal:
- Evitar i eliminar tots aquells plàstics problemàtics i innecessaris
- Innovar, assegurant que els que es generin siguin reutilitzables i totalment reciclables
- Recircular els productes generats, evitant que es llencin al medi, tornant-los a utilitzar per fer nous productes.

Jo compro sense plàstics

Seguint aquestes recomanacions, l’Ajuntament inicia una campanya per promoure l’ús d’elements reutilitzables per fer la compra, evitant així les bosses de plàstic de la fruita i la verdura o les safates de plàstic de la carn i el peix. Per reforçar la campanya es  proporciona un “kit” per comprar sense plàstic consistent en 3 bosses per a la fruita i la verdura reutilitzables i una carmanyola de 3.5l per a la carn, el peix, les llegums, olives...

Aquesta campanya vol premiar a aquelles persones que millor realitzen la recollida selectiva a la vila. Ja s'han fet diverses entregues de kits a la zona on la recollida es fa amb contenidors a través d'una persona que ha informat de la campanya a les mateixes àrees de recollida. El veïnat de la zona de recollida Porta a Porta  també té dret a un kit! Caldrà anar-lo a buscar a les oficines municipals de la Plaça de la Vila. També el proporcionaran a aquells usuaris que fan ús de la deixalleria amb regularitat. Aquesta campanya es mantindrà fins a finalització d’existències dels kits!

Utilitza les bosses reutilitzables per a la fuita i la verdura, evitant les múltiples bossetes de plàstic que normalment fem servir. Al supermercat  o fruiteria,  si has de pesar-ho, pots posar l’adhesiu de paper a l’etiqueta de roba de les bosses. Com que transpira, pots guardar la fruita o la verdura directament a la nevera. A les botigues d’Arenys “amigues” de la compra sense plàstic no tindràs cap problema per utilitzar-les.

Utilitza la carmanyola de plàstic per comprar sense embalatge el peix, la carn, llegums o fruits secs, olives... evitaràs les safates de plàstic, el paper encerat, bossetes... que a més, en el cas del peix, després a casa de seguida fan mala olor.  Recorda demanar que et tarin primer la carmanyola si l’han de pesar amb el contingut.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Foto: E.F. El Punt Avui

El Ple municipal de l'Ajuntament d'Arenys de Mar ha aprovat el plec de prescripcions tècniques i administratives de la recollida selectiva de residus urbans. El nou contracte de recollida de residus aposta per un model amb una recollida selectiva porta a porta a tota la vila. 

Article

Amb l'inici del curs escolar L'Ajuntament de Tordera ha donat el tret de sortida a la campanya "Uneix-te al zero". Enguany, des de l'Ajuntament de Tordera es vol fer un pas més i començar a treballar per la minimització de residus, per aquest motiu s'inicia una campanya dirigida a la reducció dels residus des de tots els àmbits.

Notícia

L’Ajuntament de Cabrera de Mar fa una crida a les empreses que estiguin interessades a participar en el projecte d’economia circular que es promou des de QuatreRibes

Butlletí