Primavera Verda del Coll (Barcelona)

divendres, 3 maig, 2019 - 00:00 a divendres, 31 maig, 2019 - 23:59
Barri del Coll. Barcelona

Del 3 al 31 de maig arriba el Cicle Primavera Verda 2019, amb activitats, tallers, exposicions, presentacions i experiències per promoure una consciència ciutadana més crítica, activa i sostenible. La Festa Verda, serà l'acte central que tindrà lloc el dissabte 11 de maig al Parc de la Creueta del Coll, no us ho perdeu!

La Primavera Verda és una iniciativa organitzada pel Centre Cívic el Coll-La Bruguera i les entitats del barri del Coll i de Vallcarca  que organitzen activitats per promoure una consciència ciutadana més crítica i activa, amb idees per treballar en el canvi d’hàbits per fer possible un barri més verd, humà i sostenible.

Enguany, l’eix central d’aquest cicle ens interpel·la amb la  pregunta: VOLEM VIURE EN UN PLANETA DE PLÀSTIC?,  darrerament les imatges dels nostres mars i oceans contaminats amb restes de plàstic que, a més, enverinen a la fauna marina, han fet veure la fragilitat dels nostres sistemes naturals i la petjada que l’actual model de consum irresponsable està deixant en el planeta. El programa us proposa un seguit d’activitats per prendre consciència d’aquesta greu situació i conèixer quines alternatives hi ha i com les podem fer nostres.

Col·laboren: Serveis i entitats del Coll i Vallcarca, CAP Vallcarca, Aula ambiental del Bosc de Turull, SCEA, Taula comunitària del Coll, AMPA’s Escoles del barri, Cooperativa de Consum Les Trementinaires, Barcelona + Sostenible, La Fàbrica del Sol, Ecologistes en Acció, Greenpeace Barcelona, ADDA, Vidas Sostenibles i altres entitats…

EXPOSICIÓ: SALVEM EL MAR

Del 3 al 31 de maig

Salvem el Mar vol conscienciar dels problemes existents en els mars i oceans, convertits en les grans deixalleries del planeta i que afecten directament a la vida marina i a la humana. Cedida per ADDA.
Inauguració i taula rodona, divendres 3 de maig a partir de les 19h.
Amb la participació de representants de Greenpeace Barcelona, ADDA i Lara Ruiz i (oceanògrafa) i Cristina López (biòloga marina).

EXPOSICIÓ: UN MÓN OFEGAT PEL PLÀSTIC

Del 9 al 31 de maig

Exposició divulgativa i fotogràfica sobre les conseqüències de l’excessiu consum de plàstic d’un sol ús. Vol donar veu a diferents iniciatives que lluiten per fer-hi front.
Cedida per VIDAS SOSTENIBLES.
Inauguració i taula rodona, dijous 9 de maig a partir de les 19h.
Amb la participació de Miquel Vallmitjana d’Ecologistes en Acció, Xavier Torrents de DEPANA i un representant de Vidas Sostenibles.

FESTA VERDA

Dissabte 11 de maig a partir de les 11.30 h

Mostra d’entitats del barri, racó verd, espectacle familiar, dinar popular, sobretaula musical, tallers i activitats infantils i familiars, i actuació de diversos tallers del centre cívic.
Lloc: Parc de la Creueta del Coll.

TALLER: REAPROFITA ELS RESIDUS DE FORMA CREATIVA

Tallers lúdics per aprendre a aprofitar allò que ja no fem servir, de forma creativa i evitant així, residus innecessaris.

Dimarts 15 de maig a les 18.30 h
Fes-te una bossa de roba amb els teus texans vells, de forma creativa.
Dimarts 22 de maig a les 18.30 h
Recicla creativament els envasos de vidre i plàstic que ja no fas servir.

A càrrec de Marta Solé. Activitat gratuïta. Cal inscripció prèvia.

CLAQUETA I ACCIÓ

Divendres 17 de maig a les 19 h

El FICMA presenta el documental “Straws” amb el que coneixerem la contaminació que les “canyetes” de plàstic causen als abocadors i als nostres mars, causen freus danys als animals marins. Al finalitzar la projecció, hi ha haurà un espai de debat amb el públic assistent.

ALTRES ACTIVITATS: DAVANT EL CONSUMISME, VISQUEM NATURALMENT

PORTES OBERTES ALS HORTS URBANS DE GRÀCIA
Dijous 16 de maig de 10 a 13 h. Hort de l’Avi.
Dijous 23 de maig de 10 a 13 h. Hort de Turull.
Dijous 30 de maig de 10 a 13 h. Hort de l’Avi.
Vine a conèixer els horts urbans que tens al barri!
Activitat gratuïta. Cal inscripció prèvia per a visites d’escoles o grups.
Més informació a:  agriculturaurbana@bcn.cat

XERRADA: CONEGUEM ELS BENEFICIS DE LES HERBES REMEIERES

Dimarts 14 de maig a les 17.30h

Coneixerem i aprendrem a utilitzar els remeis casolans que les nostres àvies i avis han fet servir de forma tradicional. A càrrec de Fundació Mèmora.

XERRADA – DESMOSTRACIÓ PRÀCTICA: CONEGUEM LA TERÀPIA SACRO-CRANEAL

Dimarts 14 de maig a les 18.30h

Coneguem de manera pràctica els beneficis en la nostra salut d’aquesta interessant teràpia natural. A càrrec d’Àlex Barrabés, terapeuta sacro-craneal.

XERRADA: EL TREBALL COMUNITARI, UNA EINA PEL DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE

Dijous 30 de maig a les 19h

El treball comunitari ens permet crear espais de transformació social dels nostres barris, promovent la participació del veïnat. Vine a conèixer diverses experiències que treballen des d’aquesta perspectiva!
A càrrec de representants de diverses entitats i experiències comunitàries d’àmbit local.

BIO-BLITZ 2019

Diumenge 5 de maig ( hora a concretar )

Vine a descobrir la biodiversitat del nostre barri, de manera lúdica i col·laborativa.
Lloc: Aula Ambiental del Bosc de Turull.


 

Municipis: 
Categories: 
Canvi climàtic
Educació ambiental

Relacionats

Article

La xarxa pedalable de la ciutat creixerà amb la creació de 32,6 quilòmetres més de carrils bici fins al 2023 i la millora dels existents per fer més fàcils, sostenibles i segurs els desplaçaments en bicicleta. En total, la infraestructura tindrà 272 carrils, més de 1.000 si hi sumem els carrers amb un límit de velocitat de 30 km/h i els entorns pacificats com les superilles.

Notícia

S’aprova un paquet de projectes per millorar la qualitat ambiental i la mobilitat i per fer front a la crisi climàtica. D’aquesta manera, s’opta a rebre 125 milions d’euros en ajuts provinents dels fons europeus, en concret, de la convocatòria del 2021 del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

Article

 

El curs 2021-2022, 36 escoles i instituts de Barcelona, públics, concertats i privats, participen en el projecte “Menjadors escolars més sans i sostenibles”. La iniciativa, supervisada per l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), té per objectius promoure una alimentació més saludable, combatre l’emergència climàtica i enfortir l’economia local i de temporada. Els centres ofereixen menús amb menys carn vermella, més proteïna vegetal i més aliments de proximitat.

Butlletí