Ecovidrio i l'Ajuntament de Barcelona, junts per promoure el reciclatge de vidre a l'hostaleria

30/04/2019 - 09:07

L'Ajuntament de Barcelona i Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada de gestionar el reciclatge dels residus d’envasos de vidre, posen en marxa una campanya informativa adreçada a les activitats comercials que generen residus de vidre.

La iniciativa, que vol promoure el reciclatge d’envasos de vidre al sector de l’hostaleria i la restauració, arrenca aquest dijous 11 d’abril i s’allargarà fins al mes de juny. En aquest període, un equip d’informadors ambientals visitaran més d’un miler d’establiments de la ciutat -principalment bars, cafeteries i restaurants– amb la finalitat d’informar-los sobre la correcta separació dels residus d’envasos de vidre i recordar-los les obligacions que tenen els establiments comercials en matèria de gestió de residus.

En aquest sentit, es farà incidència en el compliment de l’actual Ordenança de medi ambient de Barcelona, que disposa l’obligatorietat de separar en origen els residus i preveu sancions en cas d’incompliment. Per això, durant la campanya es verificarà en successives visites si els establiments fan una correcta separació dels residus d’envasos de vidre que generen.

L’any 2020, s’hauran de recollir selectivament el 50% dels residus que generem, en comptes del 37,7% que es van recollir a la ciutat de Barcelona el 2018.

 

esprés d’una primera fase d’informació i anàlisi de les necessitats, la campanya també vol potenciar la dotació d’infraestructures per facilitar la separació i el transport dels residus d’envasos de vidre fins al contenidor. Per això, Ecovidrio lliurarà de forma gratuïta als establiments que ho sol·licitin cubells de diferents capacitats en funció del volum de residus que generin. En les posteriors visites, es faran miniauditories per comprovar si els establiments separen el vidre correctament i, si no ho fan, se’ls lliurarà una carta d’advertiment. En cas que, en una tercera visita l’establiment segueixi incomplint la normativa, l’Ajuntament valorarà iniciar un procediment sancionador.

Aquesta campanya s’emmarca en la voluntat de l’Ajuntament de Barcelona i d’Ecovidrio d’impulsar mesures adreçades a fomentar la recollida selectiva de residus per tal d’assolir els objectius que marca la Directiva Europea i complir les obligacions de la normativa vigent a Catalunya.

El sector de l’hostaleria i la restauració genera gairebé el 50% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús que es comercialitzen a tot l’Estat, de manera que és un sector clau per a la consecució dels objectius de reciclatge. Per això, aconseguir el compromís dels professionals del sector i consolidar hàbits sostenibles suposa una millora significativa en la lluita contra el canvi climàtic.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

Sarrià compleix amb l’obejctiu de reciclatge que marca la UE 12 anys abans del previst

Notícia

Aquesta acció s'emmarca dins el hackathon més gran del món, organitzat per NASA Space Apps, un esdeveniment que reuneix a més de 31.000 persones.

Notícia

El projecte ‘Economia circular comunitària’ sensibilitza sobre la importància d'introduir petits canvis en els nostres hàbits de consum com gestionar els residus o comprar productes de proximitat.

Butlletí