Ultra Clean Marathon

diumenge, 5 maig, 2019 - 00:00 a dissabte, 11 maig, 2019 - 23:59

Per segon any consecutiu es celebrarà per tot Catalunya l'Ultra Clean Marathon (UCM), un esdeveniment esportiu amb l’objectiu de recollir el màxim nombre de residus durant el seu recorregut.

La UCM tindrà lloc del 5 a l’11 de maig i serà una ruta circular de 700km per zones d’alt valor natural de Catalunya, amb 7 etapes que inclouen modalitats de córrer, en bici i en kayak, alhora que es recullen residus. La ruta partirà i acabarà a Barcelona.

Els esportistes oficials de la marató són la Nicole Ribera i l’Albert Bosch, fent d’abanderats de les 7 etapes recollint el màxim nombre de residus, descobrint indrets naturals de casa nostra i mobilitzant un gran nombre de persones.

L’UCM  l’organitza conjuntament la Xarxa de Custòdia del Territori , la Xarxa de Voluntariat Ambiental, i l’ Agència de Residus de Catalunya, amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat i l’Obra Social “la Caixa”. Amb l’UCM s'uneixen dos grans esdeveniments ambientals anuals com són el Let’s Clean Up Europe i la Setmana de la Natura. Aquests esdeveniments tenen com a objectiu principal conscienciar a la ciutadania sobre la importància de conservar els espais naturals i la necessitat de retirar els residus abandonats en aquests espais.

En cada marató els participants recolliran residus mentre corren per espais naturals, tot augmentant el seu compromís en la cura del medi ambient.


 

Categories: 
Parcs naturals/Paisatge
Reciclatge/Residus

Relacionats

Notícia

Mollet del Vallès és una de les candidatures catalanes que optarà al Premi Europeu de la Prevenció de Residus (EWWR) 2024 en la categoria d’Administració Pública per la seva iniciativa “Dia lliure d’envasos d’un sol ús al Mercat Municipal”.

Notícia
Notícia

La campanya d’educació i sensibilització ambiental se centra aquest estiu al nucli de la Pineda.

Butlletí