El Besòs i el Maresme es bolca per ser un barri més net

Font: Associació de Veïns Maresme BCN, Ajuntament de Barcelona, Betevé

21/04/2019 - 09:00

La iniciativa “Besòs-Maresme, barri net” ha publicat un seguit de vídeos explicant la separació de residus en diversos idiomes: català, però també en castellà, anglès, xinès, francès, urdú i àrab.

Fa temps que les entitats veïnals treballen per millorar el reciclatge al barri del Besòs i el Maresme. L’Associació de Veïns del Maresme ha creat una comissió veïnal especialitzada en aquest aspecte anomenada Besòs-Maresme Barri Net. Després de fer accions informatives en diversos punts i xerrades en escoles, instituts i casals de gent gran presenten ara un nou vídeo en set idiomes diferents amb la voluntat d’arribar a les diferents comunitats que integren un barri amb una gran diversitat cultural.

Un vídeo entenedor per a tothom

Els protagonistes del nou audiovisual per fomentar el reciclatge al Besòs i el Maresme són veïns del barri que es dirigeixen als seus conciutadans per explicar-los com s’ha de fer la separació de residus i els beneficis que comporta per al medi ambient gestionar-los correctament. L’Associació de Veïns del Maresme va comprovar que les accions informatives i xerrades en escoles i casals de gent gran no eren suficients, per això van pensar que un vídeo arribaria a molta més gent.

Set idiomes

El vídeo inclou set idiomes diferents: català, castellà, anglès, francès, xinès, urdú i àrab. Van voler que fossin els mateixos veïns del barri i no actors professionals qui aparegués en l’audiovisual, amb l’objectiu de guanyar en proximitat. Tot i que el vídeo està rodat majoritàriament al Besòs i el Maresme, els autors consideren que pot ser útil a qualsevol part de la ciutat. Han tingut el suport de l’Ajuntament i després de presentar-lo en societat ara volen difondre’l per les xarxes socials i en espais comuns i visibles per a tothom, com per exemple el transport públic de la ciutat de Barcelona.

Besòs-Maresme, barri net!

Veïnat, entitats i serveis del barri impulsen accions divulgadores per conscienciar a la població sobre com gestionar bé els residus als carrers i places, a través de la comissió veïnal 'Besòs Maresme, barri net'.

Després de constatar deficiències en la netedat als carrers i les places del Besòs i el Maresme, un grup de veïns i veïnes, entitats i serveis del barri ha impulsat un seguit d’accions educatives per intentar revertir aquesta situació.

Es fa sota el paraigües d’una nova comissió veïnal, anomenada “Besòs-Maresme, barri net”, nascuda el passat mes d’octubre per fer d’aquest barri una zona més neta i sostenible.

Les accions per millorar els hàbits del veïnat

En la presentació del projecte realitzada el 2 d'abril es van projectar per primera vegada els vídeos gravats per veïns i veïnes que reflexionen sobre la brutícia al barri i la separació de residus, una de les activitats més engrescadores i vistoses de la campanya.

Són vídeos curts en els quals set veïns es dirigeixen als seus compatriotes per reflexionar sobre la brutícia al barri i la separació de residus. Els idiomes són els majoritaris al barri: català, castellà, urdú, anglès, francès, xinès i àrab.

Una de les altres actuacions més destacades és l’exposició ‘On van els residus?’, cedida pel Departament d’Ecologia Urbana de l’Ajuntament de Barcelona.

A banda d’aquestes dues accions més destacades s’estan duent a terme les següents activitats al barri com la instal·lació de quatre taules informatives al carrer setmanalment per informar al veïnat sobre la separació de residus i sessions informatives a alumnes a les escoles del barri. També la creació d’una comparsa per la rua del barri titulada ‘Mare Terra’, la creació de materials i el reciclatge posterior.

Una iniciativa amb segell de barri 

La comissió veïnal està formada per: els veïns i veïnes del barri del Besòs i el Maresme, l’Associació de Dones Àmbar Prim,  l’AVV Barri Maresme, l’AVV Besòs, el Servei d’Intervenció a l’Espai Públic del Besòs i el Maresme, el Casal de Barri Besòs i el Pla Comunitari del Besòs i el Maresme.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

Les organitzacions de la Xarxa B+S Fundació Solidança, La taca d’oli/La Fàbrica i Back to Eco/Infinit Denim s'han unit per impulsar “Texans pel clima”, una campanya amb l’objectiu d’avançar cap a una economia més circular a través de la recollida de texans usats.

Notícia
Un pas més per dir adéu a la cultura d’usar i llençar

El passat 14 de juliol es va presentar aquest el Compromís Barcelona Plàstic Zero i alguns dels projectes de la Taula Plàstic Zero que busquen encoratjar a entitats i empreses a sumar-s'hi per fer front a la cultura d’usar i llençar.
Notícia

Després de la implantació del Porta a Porta, la recollida selectiva neta es del 76% i situa Sant Andreu entre les 15 recollides selectives més altes en municipis de més de 5.000 habitants de tot Catalunya.

Butlletí