El Besòs i el Maresme es bolca per ser un barri més net

Font: Associació de Veïns Maresme BCN, Ajuntament de Barcelona, Betevé

21/04/2019 - 09:00

La iniciativa “Besòs-Maresme, barri net” ha publicat un seguit de vídeos explicant la separació de residus en diversos idiomes: català, però també en castellà, anglès, xinès, francès, urdú i àrab.

Fa temps que les entitats veïnals treballen per millorar el reciclatge al barri del Besòs i el Maresme. L’Associació de Veïns del Maresme ha creat una comissió veïnal especialitzada en aquest aspecte anomenada Besòs-Maresme Barri Net. Després de fer accions informatives en diversos punts i xerrades en escoles, instituts i casals de gent gran presenten ara un nou vídeo en set idiomes diferents amb la voluntat d’arribar a les diferents comunitats que integren un barri amb una gran diversitat cultural.

Un vídeo entenedor per a tothom

Els protagonistes del nou audiovisual per fomentar el reciclatge al Besòs i el Maresme són veïns del barri que es dirigeixen als seus conciutadans per explicar-los com s’ha de fer la separació de residus i els beneficis que comporta per al medi ambient gestionar-los correctament. L’Associació de Veïns del Maresme va comprovar que les accions informatives i xerrades en escoles i casals de gent gran no eren suficients, per això van pensar que un vídeo arribaria a molta més gent.

Set idiomes

El vídeo inclou set idiomes diferents: català, castellà, anglès, francès, xinès, urdú i àrab. Van voler que fossin els mateixos veïns del barri i no actors professionals qui aparegués en l’audiovisual, amb l’objectiu de guanyar en proximitat. Tot i que el vídeo està rodat majoritàriament al Besòs i el Maresme, els autors consideren que pot ser útil a qualsevol part de la ciutat. Han tingut el suport de l’Ajuntament i després de presentar-lo en societat ara volen difondre’l per les xarxes socials i en espais comuns i visibles per a tothom, com per exemple el transport públic de la ciutat de Barcelona.

Besòs-Maresme, barri net!

Veïnat, entitats i serveis del barri impulsen accions divulgadores per conscienciar a la població sobre com gestionar bé els residus als carrers i places, a través de la comissió veïnal 'Besòs Maresme, barri net'.

Després de constatar deficiències en la netedat als carrers i les places del Besòs i el Maresme, un grup de veïns i veïnes, entitats i serveis del barri ha impulsat un seguit d’accions educatives per intentar revertir aquesta situació.

Es fa sota el paraigües d’una nova comissió veïnal, anomenada “Besòs-Maresme, barri net”, nascuda el passat mes d’octubre per fer d’aquest barri una zona més neta i sostenible.

Les accions per millorar els hàbits del veïnat

En la presentació del projecte realitzada el 2 d'abril es van projectar per primera vegada els vídeos gravats per veïns i veïnes que reflexionen sobre la brutícia al barri i la separació de residus, una de les activitats més engrescadores i vistoses de la campanya.

Són vídeos curts en els quals set veïns es dirigeixen als seus compatriotes per reflexionar sobre la brutícia al barri i la separació de residus. Els idiomes són els majoritaris al barri: català, castellà, urdú, anglès, francès, xinès i àrab.

Una de les altres actuacions més destacades és l’exposició ‘On van els residus?’, cedida pel Departament d’Ecologia Urbana de l’Ajuntament de Barcelona.

A banda d’aquestes dues accions més destacades s’estan duent a terme les següents activitats al barri com la instal·lació de quatre taules informatives al carrer setmanalment per informar al veïnat sobre la separació de residus i sessions informatives a alumnes a les escoles del barri. També la creació d’una comparsa per la rua del barri titulada ‘Mare Terra’, la creació de materials i el reciclatge posterior.

Una iniciativa amb segell de barri 

La comissió veïnal està formada per: els veïns i veïnes del barri del Besòs i el Maresme, l’Associació de Dones Àmbar Prim,  l’AVV Barri Maresme, l’AVV Besòs, el Servei d’Intervenció a l’Espai Públic del Besòs i el Maresme, el Casal de Barri Besòs i el Pla Comunitari del Besòs i el Maresme.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

El projecte ‘Economia circular comunitària’ sensibilitza sobre la importància d'introduir petits canvis en els nostres hàbits de consum com gestionar els residus o comprar productes de proximitat.

Notícia

Prop de 60 persones participen en la darrera jornada del Compromís Barcelona Plàstic Zero, on es van compartir bones pràctiques i diferents organitzacions de la ciutat van poder teixir aliances entre elles. L'Ajuntament de Barcelona ofereix una reducció del preu públic de recollida de residus comercials en cas d'aplicar accions de reducció o eliminació dels plàstics d'un sol ús.

Notícia

Investigadors de la UPC treballen en el disseny i fabricació d'esculls artificials a partir de material de rebuig de la indústria, per ser reproduïts a gran escala amb impressió 3D. L’objectiu és protegir els entorns costaners dels efectes del canvi climàtic i accelerar la restauració dels ecosistemes danyats amb solucions d’economia circular

Butlletí