Les granges de la Universitat Autònoma col·laboren amb l'hort comunitari de Badia

Font: Ajuntament de Badia

18/03/2019 - 10:37

L'equip de les granges de la Universitat Autònoma de Barcelona ha aportat 8 tones de fems dels seus camps per adobar la terra de l'hort comunitari de Badia. Aquesta aportació es produeix gràcies a la col·laboració entre l'oficina de medi ambient i granges de la Universitat Autònoma i l'hort comunitari de Badia.

L'hort comunitari i l'Ajuntament volen agraeixen aquest esforç i l'aportació solidària de l'equip de les granges que col·labora per fer possible aquest servei comunitari.

Hort respectuós amb el medi ambient i que fa servir recursos de proximitat
L'hort comunitari de Badia fomenta una agricultura respectuosa amb el medi ambient. Per fertilitzar la terra, es fan servir fems naturals i triturat de poda, que guarda el servei de medi ambient de l'Ajuntament, per tal de millorar la textura del sol. D'aquesta manera, s'aprofiten recursos de proximitat, a més d'afavorir in situ la biodiversitat (mitjançant la plantació de flors i de plantes aromàtiques) i la rotació dels cultius, com a principis claus d'una agricultura ecològica.

L'hort comunitari és gestionat per persones voluntàries i està obert a la participació de tothom. La collita es reparteix entre els que hi treballen de forma voluntària i L'Olivera, la botiga social de repartiment d'aliments. Per tant, és un projecte amb vocació mediambiental, pedagògica i solidària.

Si vols participar-hi, pots contactar amb l'Alexandra, tècnica del servei d'Acció Comunitària de l'Ajuntament, al telèfon 93 729 46 51, o bé per correu electrònic a placomunitari@badiadelvalles.org.


 

Relacionats

Article

Vídeo-resum del projecte d'investigació "Estratègies d'adaptació al canvi climàtic de la ramaderia extensiva espanyola: una perspectiva social" de la Càtedra d'Agroecologia UVic-UCC. Amb el recolzament de la Fundación Biodiversidad, del Ministeri per a la Transició Ecològica.

Article

 

Les entitats acidH i Salut Mental Gràcia s'encarreguen de la gestió de l’hort amb una desena d’usuaris que ja han fet una primera collita

Article

Barcelona acollirà la trobada internacional del pacte de Milà convertint-se en la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible per a l’any 2021. El nomenament s’ha fet en el marc de la trobada que les ciutats signants del “Milan Urban Food Policy Pact” estan mantenint aquests dies a Montpellier. Barcelona és signatària del Pacte de Milan des de 2015, un pacte internacional que rep el suport de la FAO (Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura) i en el qual 200 ciutats participants es comprometen a desenvolupar models agroalimentaris sostenibles, justos i sans.

Butlletí