Mig any de recollida d'oli vegetal amb contenidors

17/03/2019 - 08:40

Ja fa mig any que s’ha posat en funcionament el servei de recollida d’oli vegetal mitjançant contenidors al carrer de Santa Eulàlia de Riuprimer.

L’objectiu és recollir l’oli vegetal que s’utilitza per cuinar, amanir o que prové de les llaunes de conserva per poder-lo reutilitzar. El procediment és tant senzill com posar l’oli vegetal usat en envasos de plàstic tancats, com ampolles de plàstic, i dipositar-los al contenidor específic instal·lat a la via pública dels municipis. Un gestor autoritzat ho recull i n’obté biodièsel.

En aquest mig any que porta en funcionament d’aquest sistema de recollida d’oli vegetal amcontenidors s’ha recollit més d’una tona i mitja d’oli en els diferents municipus de la Mancomunitat la Plana, evitant que aquest acabi anant a les canonades i contaminant el mar i els rius.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Els Ajuntaments de Balenyà, El Brull, Folgueroles, Malla, Muntanyola, Sant Martí de Centelles, Santa Eulàlia de Riuprimer, Seva, Taradell, Viladrau i l’EMD Sant Miquel de Balenyà, conjuntament amb l’Àrea de Medi Ambient de la Mancomunitat La Plana, inicien una nova recollida de l’oli vegetal mitjançant contenidors al carrer, amb l’objectiu de millorar la gestió d’aquest residu.

Article
Un intercanvi d’experiències a través de vídeos entre escolars pel que fa referència a la prevenció i la gestió de residus

Aquest curs 2018-2019 té lloc la segona edició del Projecte d’intercanvi virtual d’experiències al voltant dels residus entre escoles de Catalunya i de Bolívia.

Notícia

Roda de Ter va ser un dels primers municipis d’Osona a fer la recollida selectiva Porta a Porta, però darrerament el nivell de recollida selectiva està baixant. S'entregraran cubells amb xip per saber com recicla cada llar i així poder proposar mesures de millora que permetin que tothom pagui pel que genera en un futur.

Butlletí