Un total de 680 alumnes han participat al concurs de videos per promoure l’aprofitament alimentari convocat pel Consorci de Residus del Vallès Occidental

15/03/2019 - 08:00

Entre les propostes fetes pels alumnes hi ha consells per aprofitar el pa sec, com aprofitar les restes de pollastre per fer croquetes, idees per a fer batuts i fins i tot melmelada de pomes…

En el  marc de la campanya de sensibilització sobre el reciclatge “Excuses o separes”, promoguda pel Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, s’ha portat a terme un concurs per als centres educatius per tal de fomentar l’aprofitament alimentari. L’alumnat havia de presentar treballs audiovisuals de curta durada on s’expliqués què fan els i les alumnes, a casa o a l’escola, per evitar el malbaratament i no llençar menjar.

Hi han participat set escoles dels municipis de Sabadell, Cerdanyola, Rubí i Terrassa, amb un total de 680 alumnes participants. Tots ells i elles rebran aquesta setmana un embolcall per l’esmorzar sostenible, per evitar residus a l’escola. Aquest és el premi per haver participat i haver col·laborat en la difusió de la necessitat de no malbaratar.

Entre les propostes fetes pels alumnes hi ha consells per aprofitar el pa sec, com aprofitar les restes de pollastre per fer croquetes, idees per a fer batuts i fins i tot melmelada de pomes… També d’altres propostes com calcular bé les mides abans de cuinar o planificar la compra i els menús per no tenir menjar sobrant.  Tots els vídeos es poden trobar al Canal de You Tube de @ResidusVallès i a les xarxes socials del Consorci.


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès Occidental

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Castellar del Vallès ha aprovat una instrucció per poder materialitzar un dels primers compromisos en la lluita contra la situació d’emergència climàtica: l’eliminació dels productes de plàstic d’un sol ús als edificis municipals i en activitats públiques.

Article

L’ús del got reutilitzable, que té un preu de 0,50 euros i és retornable, ja està plenament consolidat

Article

A finals d'aquest mes de juny s'han començat a instal·lar de forma progressiva a Barberà del Vallès els nous contenidors de recollida selectiva, que han de substituir els actuals.

Butlletí