L’Ajuntament de Molins de Rei posarà 33 horts urbans a disposició dels veïns i veïnes

Font: Ajuntament de Molins de Rei

06/03/2019 - 10:04

Aquest estiu 33 persones de Molins de Rei podran disposar d’un hort urbà de 50m2. L’Ajuntament ha habilitat 33 parce·les en un solar municipal que forma part del Parc Agrari i que està situat al darrera de l’Institut Lluís de Requesens. El projecte ha tingut un cost de 48.386,60€. Les properes setmanes s’aprovarà el reglament d’ús i es publicaran les condicions per optar-hi.

L’Ajuntament ha construït aquests 33 horts en una part d’un solar municipal de 8.000 m2. Són parcel·les de 50 m2 delimitades amb uns punts de color groc i cadascuna compta amb sistema de rec. També hi haurà un magatzem amb guixetes per què cada usuari o usuària pugui guardar-hi les eines. Els horts urbans tindran un accés comú per tots els usuaris, que tindran una clau, i estarà prohibit l’accés d’animals de companyia o fer-hi qualsevol activitat que no sigui de caràcter agrícola. 

El ple municipal de finals de març debatrà i votarà el reglament d’ús dels horts. Aquest reglament regularà les condicions d’accés a aquests horts. En tot cas ja es pot avançar que els sol·licitants hauran d’estar empadronats a Molins de Rei, i que només es podrà disposar d’un sol hort per sol·licitant. També se sap que si hi ha més demanda que oferta s’assignaran per sorteig i que les persones beneficiaris hauran de pagar un cànon anual durant el màxim de 4 anys que duri la concessió de l’hort.

El regidor de Medi Ambient, Josep Raventós, ha explicat que “aquest és un projecte amb perspectives de creixement; si té l’èxit que esperem es pot ampliar i millorar-lo fàcilment atès que disposarem de més sòl per conrear i de l’experiència dels primers usuaris i usuàries”. De la seva banda, l’alcalde de Molins de Rei, Ramon Sánchez ha afegit que “la ubicació dels horts permet implicar a les escoles i a l’institut del barri per promoure l’agricultura i l’alimentació saludable”.

A cada parcel·la dels horts urbans només es podran cultivar productes agrícoles per al consum propi.


 

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

 

Les entitats acidH i Salut Mental Gràcia s'encarreguen de la gestió de l’hort amb una desena d’usuaris que ja han fet una primera collita

Article

El programa compta amb tres jornades de treball col·laboratiu i un esmorzar a l'horta social 

Article

L’Ajuntament de Gandia ha procedit al lliurament de la clau que dona accés a les Horts socials municipals. Concretament, 78 parcel·les: 37 darrere de l’ermita Martorell i altres 41 al Grau, al costat de l’edifici Innova

Butlletí