El Pacte per la Mobilitat a Barcelona fa 20 anys

Font: TMB

20/01/2019 - 08:22

El pacte va néixer com un espai de participació i diàleg sobre la mobilitat a Barcelona i, a hores d'ara, en formen part un total de 122 entitats, empreses i operadors de transport, inclosa TMB.

El Pacte per la Mobilitat neix l’any 1998 de la mà de l'Ajuntament de Barcelona i d'una trentena d'entitats. Avui dia, ja són 122 les associacions, empreses i operadors de transport, com és el cas de TMB, que en formen part. Cada sessió aborda àmbits concrets i temes d'actualitat en relació a la mobilitat. El Pacte també compta amb grups de treball sobre qüestions com la seguretat viària, el transport públic o el vehicle elèctric, entre d'altres.

El passat 13 de desembre, l'auditori de Barcelona Activa va ser escenari d'una trobada que conmemorava el 20è aniversari de la iniciativa que, en aquest temps, ha participat en la cerca de propostes en favor d'una mobilitat sostenible i segura a la ciutat de Barcelona.


Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Acte
24/03/2019 - 10:00
Sortida Aragó amb Pg. de Sant Joan - Arribada Pg. Lluís Companys
Notícia
Barcelona, seu de la innovació europea en mobilitat urbana amb un consorci de 48 ciutats, empreses i universitats

La Unió Europea escull el consorci format per Barcelona i altres 12 ciutats, 17 empreses i 18 universitats, entre elles UPC i SEAT, per instal·lar a la ciutat la Knowledge and Innovation Community (KIC) on Urban Mobility, la seu de la comunitat encarregada de desenvolupar les innovacions en mobilitat urbana de la Unió Europea almenys fins al 2026

Notícia
El Bicing estrenarà bicicletes noves a partir del 8 de gener del 2019. Amb el canvi de gestió, adjudicada el desembre passat a la UTE Pedalem Barcelona per als propers 10 anys, caldrà substituir també totes les estacions. La implantació del model nou serà progressiva i conviurà amb les bicicletes antigues durant tres mesos. S’espera que la segona quinzena d’abril ja estigui tot canviat.

Butlletí