Palau-solità i Plegamans, Polinyà i Sentmenat estudien mancomunar el servei de recollida de residus

Font: Ajuntament de Palau-Solità i Plegamans

14/01/2019 - 11:26

El passat 4 d’octubre, els ajuntaments de Palau-solità i Plegamans, Polinyà i Sentmenat i representants del Consorci de Residus del Vallès Occidental es van reunir per continuar estudiant com mancomunar el servei de recollida de residus. Segons l’estudi de viabilitat encarregat pel Consorci, a petició dels tres consistoris, mancomunar aquest servei suposaria un estalvi de 25.000 € per a l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans. A més, permetria equiparar els salaris del personal de neteja viària dels tres municipis, prenent com a referència el més alt que, actualment, correspon als treballadors/es de Polinyà. D’aquesta manera, es podria donar resposta a les reivindicacions laborals històriques del personal de neteja viària sense que suposés un cost addicional per a l’Ajuntament i, conseqüentment, els veïns i veïnes.

Luisa Fernández, regidora de Medi Natural i Gestió Ambiental, ha celebrat aquest principi d’acord entre els tres ajuntaments, ja que era un canvi de gestió que sempre s’havia defensat des del consistori palauenc. La regidora ha parlat dels beneficis que comporta aprofundir en el concepte d’economies d’escala: “El contracte de recollida de residus és un dels més importants, econòmicament, per a l’Ajuntament, i el fet de mancomunar ens permetrà invertir l’estalvi en millores en el servei i en les condicions laborals dels treballadors/es”.

La regidora ja ha realitzat dues reunions amb els grups de l’oposició per tal d’exposar les conclusions de l’estudi de viabilitat i resoldre tots els dubtes que es pugin presentar. Pròximament, es tornaran a reunir, aquesta vegada per conèixer de primera mà altres experiències a l’hora de mancomunar serveis. “El reciclatge no depèn de colors i l’objectiu és arribar al màxim consens possible perquè, entre tots, puguem definir millores en el servei”, explica Fernández. 

Properes passes
Mancomunar el servei de recollida de residus és fruit d’un llarg treball que va iniciar-se a principis d’aquest any. Si el canvi de gestió es fa efectiu, el Consorci serà el titular del servei. A Palau-solità i Plegamans, es mancomunarà el servei de recollida porta a porta, dels contenidors de recollida selectiva i de voluminosos i de restes vegetals.

Els tres municipis van signar un conveni per encarregar al Consorci l’elaboració de l’estudi de viabilitat. Ara, se n’està fent la revisió i els tres ajuntaments començaran a treballar en l’encomana de gestió del servei al Consorci. Es preveu que aquesta pugui estar llesta abans del canvi de legislatura i, un cop sigui aprovada pels plenaris dels tres ajuntaments, s’obri el concurs públic per licitar el servei. El personal de Procedimientos de Aseo Urbano PAU, SA. que presta el servei actualment seria subrogat a l’empresa adjudicatària de la nova licitació. Al Ple municipal del més de setembre es va aprovar una pròrroga del contracte amb aquesta empresa, que també inclou la gestió de la Deixalleria i la neteja viària, de 6 mesos inicials, prorrogable per 6 mesos més, a partir d’aquest mes de desembre.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Després de 6 mesos del porta a porta es produeixen menys residus i es recicla millor: l’índex de recollida “neta” ha augmentat un 27%.

Notícia

Té com a objectiu impulsar el sector i promoure els beneficis de la reutilització.

Notícia

La Mancomunitat Penedès-Garraf ha presentat el que serà el nou espai de gestió i reutilització de productes “Com Nou”, el centre que permetrà tractar i recuperar materials en bon estat que es recullen a les deixalleries fixes i mòbils que gestiona la Mancomunitat Penedès-Garraf.

Butlletí