Palau Solità i Plegamans implanta un nou cubell de reciclatge amb xip

S'ofereix voluntàriament amb un 10% de descompte en la taxa d’escombraries
24/12/2018 - 09:03

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha presentat, amb un punt informatiu al Mercat Setmanal, la nova campanya de reciclatge “Jo reciclo, jo estalvio”. L’objectiu de la campanya de sensibilització, que coincideix amb la celebració del 10è aniversari del servei de recollida d’escombraries porta a porta.

L'objectiu “és premiar qui ho fa bé i animar a fer-ho a tothom qui encara tingui reticències en separar tots els residus”, explica Luisa Fernández, regidora de Medi Natural i Gestió Ambiental.

Aquells habitatges que separin correctament els residus orgànics podran gaudir d’un descompte del 10% en la taxa d’escombraries. Totes aquelles persones interessades a rebre aquesta bonificació, hauran de sol·licitar gratuïtament el nou cubell amb xip, de 20 litres, el qual permetrà portar el control de la recollida de la fracció orgànica. Els habitatges que se sumin a la campanya rebran, a més del cubell, un obsequi: el lot Residu Zero, amb bosses compostables gratuïtes durant un any, un porta entrepans, una cantimplora, un got i una bossa reutilitzable.

La sol·licitud del cubell, i per tant de la participació en la campanya, es podrà realitzar a partir del 15 de gener al Servei d’Atenció Ciutadana (SAC) de l’Ajuntament. Per poder gaudir de la bonificació l’any 2019, caldrà fer-ho abans del 28 de febrer i no s’haurà de presentar una nova sol·licitud per a anys posteriors, ja que aquesta s’aplicarà any rere any si es compleixen les condicions. En cas que es demani el cubell amb xip després del 28 de febrer, el descompte s’aplicaria a partir del 2020.

El descompte es farà efectiu sempre que es faci una selecció correcta dels residus orgànics i s’utilitzi una bossa compostable. El cubell amb xip s’haurà de deixar a la porta de l’habitatge segons el calendari de recollida porta a porta.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia
Qui recicli més, pagarà menys

Aquest dilluns 19 de febrer comença el nou sistema de recollida de residus porta a porta amb identificador xip i els nous cubells

Notícia

Sant Feliu de Codines serà més estricte amb el sistema de recollida d’escombraries porta a porta. Això és el que és desprèn de la xerrada que aquest dilluns ha organitzat el Consistori, que ha comptat amb la presènica de l'Agència de Residus de Catalunya, i el Consorci de Residus del Vallès Oriental

Notícia

Taradell reparteix tres mil cubells amb xip per millorar la recollida de residus porta a porta. Amb aquesta mesura l'Ajuntament podrà implantar, en un futur, un taxa per generació i/o participació.

Butlletí