Sant Esteve de Palautordera reparteix compostadors

02/01/2019 - 08:00

L’Ajuntament de Sant Esteve ha realitzat un curs de compostatge casolà el divendres 30 de novembre.

En el curs, gratuït i obert a tothom qui tingui interès, impartit per l’empresa Spora, s’hi va explicar la tècnica i tot el que cal saber per fer compostatge de la materia orgànica. Aquells participants qui ho desitgin, podran subscriure amb l’ajuntament un acord de cessió gratuïta d’un compostador de 300 litres.

Com que el número de compostadors disponibles està limitat a 30, aquells qui estigueu interessats en rebre’n un, envieu un correu electrònic a compostadors@santestevedepalautordera.cat indicant el vostre nom, adreça i dades de contacte.

Les condicions per poder inscriure’s per a la recepció del compostador són:

• Rebre la formació del 30 de novembre sobre el procés del compostatge casolà i a seguir les indicacions rebudes durant la formació.
• Ser veí o veïna de Sant Esteve de Palautordera i ubicar el compostador en una propietat compresa dins del terme municipal. En cas de marxar del municipi caldrà retornar el compostador a l’Ajuntament.
• En cas de disposar d’un compostador cedit per l’Ajuntament, és imprescindible fer-ne un bon ús i garantir-ne unes bones condicions de manteniment. En cas que no se’n faci un ús adequat, l’Ajuntament es reserva el dret de retirar el compostador.
• Utilitzar el compostador únicament per a la generació de compost a partir dels residus orgànics generats a la llar, així com realitzar el procés seguint les indicacions facilitades pel personal tècnic.
• Facilitar la supervisió del procés de compostatge mitjançant les visites periòdiques de seguiment realitzades pel personal de l’Ajuntament, i seguir les recomanacions donades en aquestes visites, a fi de garantir l’ús correcte del compostador.

Tota l’activitat formativa i l’adquisició dels compostadors, està finançada al 85% gràcies a una subvenció de l’Agència de Residus de Catalunya.

 

 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Acte
10/09/2019
Centre Cultural La Marineta a Mollet del Vallès
Notícia

Durant els propers mesos, l’Ajuntament de Mollet renovarà els contenidors de recollida selectiva d’envasos, paper i cartró amb càrrega lateral en substitució dels contenidors metàl·lics de carrega superior. Gràcies al compromís ciutadà amb les campanyes de sensibilització, la gestió de residus a Mollet segueix millorant. Així, el 2018, les tones recollides de paper i cartró i envasos es van incrementar un 10% respecte l’any anterior. I en els dos primers trimestres d’aquest 2019 l’increment ha estat de 7%.

Notícia

S’ha explicat als veïns i veïnes de Can Bassa i Ponent el funcionament de la prova pilot de reciclatge Reciclos, que busca mobilitzar la ciutadania per reciclar millor els envasos destinats al contenidor groc. Una iniciativa que, a través de la mecànica del joc, connectarà la ciutadania amb el contenidor cada cop que es recicli.

Butlletí