Sortida tècnica "Custòdia municipal a Collserola. Visita al Bosc Gran de Can Catà"

dilluns, 3 desembre, 2018 - 09:30 a 12:30
Can Catà. Collserola

Al bosc gran de Can Catà s’amaguen valors naturals i patrimonials d’alt interès. Situat al Parc Natural de la Serra de Collserola, és considerat en el Pla Especial d’Ordenació com una “Zona Natural de valor ecològic i naturalístic”. A més, es troba dins la influència de dues àrees de tractament específic: la del Torrent de Can Canaletes i la del Torrent de Sant Iscle.

Amb l’objectiu de fer una correcta gestió de l’espai, fa més de 10 anys que l’Ajuntament de Cerdanyola manté un acord de custòdia amb el titular de la finca. Juntament amb el Consorci del Parc, les tres parts han aconseguit combinar exitosament la conservació amb el lleure i l’educació.



PROGRAMA (consultar en PDF)
09:30h - Recepció a la masia de Can Catà (consulteu el document Com arribar)

10:00 h - Presentació de la col·laboració entre la Diputació de Barcelona i la XCT
Clara Blasco. Tècnica de projectes de la Xarxa de Custòdia del Territori

10:15h - La iniciativa de custòdia del bosc gran de Can Catà
Elena Martí. Cap de la Secció de Medi Ambient de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès

10:45h - Realització de l’itinerari del bosc de Can Catà, durant la qual s’exposarà la perspectiva de:

Xavier Gil, titular de la finca i impulsor del projecte educatiu Can Catà Natura

Màrian Navarro, tècnica i coordinadora d’ús públic del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola, que desenvolupa mesures de gestió clau a l’espai.

Joan Carles Senars, cap d’investigació i publicacions científiques del Museu de Ciències Naturals de Barcelona, que en el marc de les seves línies de recerca realitza el seguiment de la població de mallerenga carbonera (Parus major) i de mallerenga blava (Cyanistes caeruleus), entre altres indicadors de l’estat de la biodiversitat a la finca.

Jaume Hidalgo, coordinador, i Carles Sunyer, tècnic de GIS i implementació de l’Associació Sèlvans, que impulsa el projecte itineraris forestals amb aplicacions terapèutiques i actualment avalua la possibilitat d’implementar-lo al bosc de Can Catà.


12:30h - Cloenda

INSCRIPCIONS

La participació a la jornada és gratuïta. És necessària inscripció prèvia a través del següent formulari on-line:
https://goo.gl/forms/SLvscR9VNIQery9w1
Per a qualsevol dubte, podeu contactar a la XCT a través de cblasco@xct.cat o bé trucant al 93 886 61 35

Organitza: Xarxa de Custòdia del Territori
Amb el suport de: Diputació de Barcelona
Amb el suport de: Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola, Museu de Ciències Naturals de Barcelona i l'Associació Sèlvans.


 

Municipis: 
Categories: 
Parcs naturals/Paisatge

Relacionats

Reportatge
EN EL PUNT DE MIRA

Les característiques concretes ecosistèmiques i urbanístiques de Collserola fan que la gestió forestal i agrícola presenti reptes particulars.

Article

L’esdeveniment, que buscava promoure la sostenibilitat i conscienciació ambiental, amb especial atenció a l’ecosistema marí, va ser tot un èxit. En paral·lel, es va presentar el Llibre “El Futur que volem”.

Notícia

Manifesta 15 Barcelona s’expandirà més enllà del centre de Barcelona i arribarà a la serra de Collserola, el Prat-Delta del Llobregat i el riu Besòs anomenats ‘nodes geogràfics’.

Butlletí