Lleida posa en marxa un pla pilot de recollida de residus porta a porta

Font: Paeria de Lleida

01/10/2018 - 13:05
Presentació pública del nou sistema de recollida de residus. @Hermínia Sirvent

Presentació pública del nou sistema de recollida de residus. @Hermínia Sirvent

Lleida reafirma la seva aposta per un model de ciutat sostenible posant en marxa una prova pilot de recollida selectiva de residus porta a porta (PaP). Es farà als barris de Ciutat Jardí i Vila Montcada i consisteix a deixar els residus ben triats davant de la porta de casa, on les diferents fraccions de deixalles tenen uns dies i hores de recollida establerts per facilitar la tasca dels serveis municipals. En aquesta prova pilot, que s’iniciarà el pròxim 5 de novembre, hi participaran 1.400 domicilis i uns 2.972 habitants.

El nou sistema de recollida de residus farà desaparèixer la majoria de contenidors del barri, reduint els sorolls i les molèsties perquè hi haurà menys vehicles de recollida al carrer. A més a més, millorarà l’aspecte i la neteja dels carrers, places i espais públics i augmentarà els índex de reciclatge i la recuperació de residus a la ciutat. Amb la implantació d’aquest nou sistema de recollida de residus també es preveu un considerable estalvi econòmic en la gestió dels residus -el cànon de residus, els costos de tractament, els ingressos per selectiva, etcètera.

L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, i el regidor de l’Hàbitat Rural i la Sostenibilitat, Joan Queralt, han donat a conèixer aquest 26 de setembre els detalls del nou sistema de recollida de residus.

El paer en cap s’ha mostrat satisfet perquè, amb aquesta iniciativa Lleida avança cap a un model de ciutat més sostenible i avança també en una millora del paisatge. Ha insistit: “Volem situar Lleida en un espai d’excel·lència des del punt de vista de la gestió dels residus, volem una ciutat més verda i amb més qualitat de vida i confort per a tots els seus ciutadans i ciutadanes”. De fet, segons ha assenyalat el paer en cap “som la primera ciutat de Catalunya important que té un pla d’implantació de recollida de residus porta a porta”.

Segons el consistori, Lleida té un model global de sostenibilitat que s’està implantant a poc a poc, que inclou, a més a més d’aquest nou model de recollida de residus, avançar en temes de mobilitat sostenible, carril bici, punts de recàrrega de vehicles elèctrics, incorporació de vehicles híbrids en el sistema de transport col·lectiu, etc.

Per la seva banda, el regidor responsable de Medi Ambient de la Paeria, Joan Queralt, ha volgut posar en relleu “la importància d’augmentar els percentatges de recollida selectiva de residus tant en quantitat com en qualitat per contribuir amb el medi ambient i fer una ciutat més sostenible”. “Per tenir un reciclatge de qualitat, el reciclatge s’ha de fer en origen”, ha conclòs el regidor, qui també ha demanat paciència als veïns i veïnes en tot el procés d’implantació del nou sistema de recollida.

Teniu més informació sobre el nou sistema a la web de la Paeria.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Les xifres ens demostren que amb aquest model de recollida porta a porta es recicla més: el reciclatge és obligatori i cada llar es responsabilitza directament de deixar els residus ben separats a la porta de casa seva.

Notícia

L’empresa d’inserció Solidança Treball EI, SL, adjudicatària del nou servei municipal de recollida de voluminosos a domicili, incorporarà aquest mes de juny a cinc xofers, sis peons de recollida i un encarregat per prestar aquest servei emmarcat dins el Contracte dels serveis de recollida de residus, neteja viària i de platges de Mataró.

Article

Vídeo creat en el marc de la campanya "A Sant Feliu, dràstics amb els plàstics", impulsada per l'Oficina de Serveis Ambientals de l'Ajuntament en col·laboració amb els centres educatius de la xarxa Escoles + Sostenibles i entitats del municipi per conscienciar sobre la importància dels ecosistemes marins.

Butlletí