L'Ajuntament d'Avinyó i la Fundació Setba col·laboren en el projecte "Natura és cultura"

Font: Ajuntament d'Avinyó

21/09/2018 - 14:14

El taller és un respir artístic a la natura adreçat a persones que conviuen amb trastorns mentals, sota la direcció de Quim Moya i l'Alberg de Cultura Cal Gras. 40 persones que conviuen amb algun tipus de malaltia mental fan estada a Avinyó del 3 al 28 de setembre, en grups de 10  cada setmana, per participar en l'experiència artística que busca la complicitat entre l'art i l'enton.

 La Fundació Setba, que treballa l'art com a vehicle d'integració, és la impulsora de la iniciativa "Natura és art" des de l'any 2012 i que enguany cristal·litzarà a Avinyó amb una intervenció al bosc de la Torre dels Soldats, gràcies al conveni de col·laboració que l'Ajuntament d'Avinyó ha signat.

Sota la direcció de Quim Moya, els participants al taller fan un treball d'observació de la natura i de coneixement de tècniques artístiques que culmina amb la creació sobre els arbres del Camí Ramader Central d'aquesta zona. Cada participant crea una obra pròpia sobre un arbre, amb la voluntat de formar una gran obra col·lectiva a banda i banda del camí.

La creació artística sobre els 40 arbres serà fotografiada per documentar-ne el procés. Aquestes imatges formaran part de l'exposició que es farà el mes d'octubre al Museu Comarcal de Manresa, coincidint amb el Dia Internacional de la Salut Mental.
 

 

Categories: 

Relacionats

Article

El projecte EdiCitNet, finançat per la Unió Europea i amb una durada prevista de 5 anys, va néixer amb l'objectiu de demostrar que la implementació d'infraestructures verdes no ornamentals pot augmentar la producció sostenible d'aliments a nivell local, així com regenerar espais urbans apostant per una millora de la inclusió social.  Sant Feliu és l'únic municipi participant de l'estat espanyol.

Article

L’Ajuntament de Vacarisses ha inaugurat l’Oficina d’Emergència Climàtica i Biodiversitat, un projecte pioner a Catalunya. Es tracta d’una aposta forta de l’equip de govern per les polítiques ambientals, amb actuacions complementàries com el canvi massiu de l’enllumenat per tecnologia LED, una transició en marxa des de fa temps.

Article

Un dels punts que es va aprovar per unanimitat en el Ple del passat 27 d'abril, ha estat el Pla de Resiliència Urbana. Aquest document detalla quines són les inversions i detecta aspectes a millorar per prevenir situacions de risc com inundacions, incendis, danys en la distribució de l'aigua o convivència ciutadana, entre altres.

Butlletí