L'Ajuntament d'Avinyó i la Fundació Setba col·laboren en el projecte "Natura és cultura"

Font: Ajuntament d'Avinyó

21/09/2018 - 14:14

El taller és un respir artístic a la natura adreçat a persones que conviuen amb trastorns mentals, sota la direcció de Quim Moya i l'Alberg de Cultura Cal Gras. 40 persones que conviuen amb algun tipus de malaltia mental fan estada a Avinyó del 3 al 28 de setembre, en grups de 10  cada setmana, per participar en l'experiència artística que busca la complicitat entre l'art i l'enton.

 La Fundació Setba, que treballa l'art com a vehicle d'integració, és la impulsora de la iniciativa "Natura és art" des de l'any 2012 i que enguany cristal·litzarà a Avinyó amb una intervenció al bosc de la Torre dels Soldats, gràcies al conveni de col·laboració que l'Ajuntament d'Avinyó ha signat.

Sota la direcció de Quim Moya, els participants al taller fan un treball d'observació de la natura i de coneixement de tècniques artístiques que culmina amb la creació sobre els arbres del Camí Ramader Central d'aquesta zona. Cada participant crea una obra pròpia sobre un arbre, amb la voluntat de formar una gran obra col·lectiva a banda i banda del camí.

La creació artística sobre els 40 arbres serà fotografiada per documentar-ne el procés. Aquestes imatges formaran part de l'exposició que es farà el mes d'octubre al Museu Comarcal de Manresa, coincidint amb el Dia Internacional de la Salut Mental.
 

 

Categories: 

Relacionats

Article

Pactes verds en temps de pandèmies s’ha redactat i actualitzat en aquest context complex, inquietant, incert i, per a algunes persones, dramàtic. La seva intenció neix de la certesa que, tot i viure en un moment d’intersecció d’emergències (sanitària, climàtica, ambiental, feminista, etc.) i de restriccions de tot tipus (confinaments totals, parcials, perimetrals, tancaments sectorials, tocs de queda, etc.), cal no ser meres espectadores del futur que ha de venir. Aquesta publicació de l'Observatori del Deute per la Globalització, escrita per Alfons Pérez, és una crítica al GreenNewDeal i vol crear consciència crítica de cara als reptes globals del segle XXI. Es pot aconseguir de manera gratuita a la web de l'ODG.

Article

L’Ajuntament de Manresa ha iniciat un procés de participació ciutadana per tal de definir l’estratègia global de la ciutat per al 2030, seguint l’agenda de les Nacions Unides, que estableix un full de ruta basat en 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) per aconseguir un model de societat capaç d’oferir una vida pròspera i en pau per a tothom, sense malmetre el planeta ni les oportunitats de les generacions presents i futures.

Opinió

 A cada moment, arreu del món, una quantitat incommensurable de mots moren pocs instants després de ser emesos. Són llavors que cauen en terra erma, poca cosa més que esquitxades orgàniques de curt abast. Altres paraules, en canvi, troben en el seu camí interlocutors receptius on poden fructificar i generar reaccions emocionals i intel·lectuals de tota mena i intensitat.

Butlletí