Aposta pels productes d’higiene reutilitzables

Font: AMB

29/02/2024 - 10:30

L’AMB engega un projecte en tres municipis metropolitans

L’AMB va engegar, el 24 de gener, un projecte de promoció de bolquers i productes menstruals reutilitzables als municipis de Santa Coloma de Gramenet, Ripollet i Molins de Rei. Tindrà el suport de Rezero i els ens locals d’aquests tres municipis. 

L’objectiu és impulsar l’ús d’aquest tipus de productes i promoure'n la implantació en diversos espais municipals, com ara escoles bressol, associacions de famílies d’alumnes, instituts, espais de criança, grups de maternitat i centres de recursos per a dones.

El projecte es durà a terme fins al mes de juny. Preveu arribar a 250 persones i es materialitzarà en diferents xerrades informatives. Els assistents rebran productes reutilitzables, de fabricació local i ecològica, que hauran pogut triar segons les seves preferències i necessitats. 

 

Productes d’un sol ús molt difícils de reciclar

Les compreses, tampons i bolquers d’un sol ús són residus problemàtics que es generen a gairebé totes les llars metropolitanes. 

Són productes fets principalment de plàstic, difícils de reciclar i, per tant, amb un gran impacte sobre el medi ambient. També són perjudicials per a la salut de les persones, ja que poden contenir substàncies tòxiques. A més, a llarg termini també són menys econòmics.

 


 

Municipis: 
Barcelonès

Relacionats

Article

El reconeixement destaca la sostenibilitat i la inclusió del projecte d’horticultura de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) i la votació és oberta a tota la ciutadania.

Article

Publicats els resultats de la sisena edició d’aquesta campanya de conscienciació i bones pràctiques per a l’estalvi d’energia i aigua i la reducció d’emissions de l’Ajuntament de Barcelona.

Article

Nova temporada de les Jugatecambientals amb la celebració del 10è aniversari, que han congregat més de 250.000 participants en una dècada.

Butlletí