El Programa d'Educació per a la Sostenibilitat de Terrassa presenta noves activitats

L'objectiu és avançar en la conscienciació per preservar el medi ambient

Font: Ajuntament de Terrassa i Terrassa Digital

18/09/2018 - 08:47

El nou Programa d'Educació per a la Sostenibilitat que presenta l'Ajuntament per aquest curs 2018-19 vol sensibilitzar la comunitat educativa sobre la importància de preservar el medi ambient. Enguany, el programa incorpora 80 activitats adreçades als centres educatius, des d'escoles bressols fins a batxillerat i FP, tot i que també recull noves i variades propostes dirigides a la ciutadania.

 El curs 2017-2018 van participar en el Programa d'Educació per a la Sostenibilitat un total de 72 escoles de primària i secundària (públiques i concertades) i 11.664 alumnes. Respecte a la participació de ciutadans, el curs anterior es van comptabilitzar 275 persones i cinc entitats.

Les novetats incorporades en l'edició que s'acaba de presentar són l'increment de l'oferta de propostes per conèixer l'Anella Verda i la biodiversitat del nostre entorn natural, així com l'augment del nombre d'activitats relacionades amb el soroll, la contaminació atmosfèrica, el canvi climàtic, l'agricultura ecològica i els horts urbans. El programa també recull les propostes educatives de llarga durada -com són els projectes dels camins escolars, el d'Apadrinem l'Anella Verda o la participació a la Xarxa d'Escoles per a la Sostenibilitat de Terrassa, formada actualment per 24 centres-, que les escoles poden fer seves per treballar durant el curs.

Escape rooms

Pel que fa a les 80 activitats recollides enguany en el Programa d'Educació per a la Sostenibilitat de Terrassa destaquen els 37 tallers a l'aula, que inclouen per primera vegada un Escape room de residus, un altre sobre com obtenir llavors per a l'hort o com cuidar el medi ambient des de l'escola; així com també les 17 visites a instal·lacions i equipaments ambientals, els 3 itineraris de natura i les 2 activitats relacionades amb el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i Serra de l'Obac. A més, també hi ha la possibilitat d'endegar tres projectes de centre per desenvolupar durant el curs escolar.

D'altra banda, i coincidint amb el curs escolar, l'Ajuntament, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, han repartit un total de 3.600 agendes escolars 2018-2019 del Medi Ambient i el Desenvolupament a diferents centres de secundària de la ciutat.

Per a més informació podeu consultar el web.


 

Categories: 

Relacionats

Article

El Programa d'Educació per a la Sostenibilitat a Terrassa 2023/24 inclou 66 tallers pels cicles d'infantil, primària i secundària. La majoria de centres educatius de Terrassa han incorporat al seu currículum el Programa d'Educació per a la Sostenibilitat (PEST), que cada curs ofereix l'Ajuntament a través del servei de Medi Ambient i Sostenibilitat.​

Acte
05/06/2023 - 00:00
Terrassa
Notícia

El Projecte d’Impuls de la Transició Energètica a la Llar i la Indústria del Consell Comarcal del Vallès Occidental ha fet possible informar fins a 1335 comunitats de propietaris i la configuració de 4 projectes d’autoconsum compartit entre indústries.

Butlletí