A Canet de Mar el calendari del porta a porta es reparteix en diferents idiomes

14/09/2018 - 18:01

El calendari editat s'adreça a la població estacional, sobretot dels habitatges d'ús turístic. Des de l'abril passat, l'Ajuntament ha delegat les competències de recollida de residus i neteja viària al Consell Comarcal. L'empresa encarregada del servei és RESMAR, una empresa mixta participada en un 49% pel Consell Comarcal i un 51% per CESPA.

Medi Ambient ha editat aquest estiu el calendari del porta a porta en 4 idiomes diferents: català, castellà, anglès i francès. S'adreça als establiments turístics com ara càmpings, hostals i hotels però sobretot als habitatges d'ús turístic, que han augmentat molt al municipi i que són ocupats majoritàriament per famílies estrangeres. Aquestes famílies han de reciclar igual que ho fan els habitants de Canet i per tant, els cal saber com es fa per poder reciclar i treure cada dia el que toca.

El consistori insisteix que la col·laboració de tots és important per aconseguir l'èxit del sistema de recollida que els ha fet pioners a Catalunya i els ha permès superar el 70% de recollida selectiva de les diferents fraccions.

Delegació de competències de recollida de residus al Consell Comarcal
El consistori també ha informat que a proposta de l'Àrea de Medi Ambient, el Ple municipal va aprovar, l'abril passat, la delegació de competències de recollida de residus i neteja viària al Consell Comarcal del Maresme. Per tant l'execució dels serveis es portarà a terme mitjançant l'empresa mixta RESMAR, participada en un 49% pel Consell Comarcal i un 51% per CESPA, d'acord amb els resultats del diàleg competitiu efectuat pel Consell Comarcal l'any 2015.

Segons l'ajuntament, la delegació de serveis al Consell Comarcal per part dels ajuntaments permet una major eficiència dels recursos municipals, gràcies als avantatges que suposa, entre d'altres, acollir-se a les condicions econòmiques obtingudes pel Consell Comarcal mitjançant agrupació de les necessitats de diversos municipis.

Amb aquesta mesura, l'Ajuntament s'allibera de les tasques més rutinàries, que s'assumeixen des del Consell Comarcal, sense perdre la informació detallada i la visió general gràcies al sistema de coordinació establert amb els responsables del Consell Comarcal.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Aquest projecte pretén que els horts esdevinguin un espai col·lectiu de cohesió, obert a la ciutadania, per potenciar l’apoderament i la inclusió de les persones i de foment del teixit associatiu, així com desenvolupar un model de gestió ecològica i ambientalment sostenible.

Article

La mesura de govern per a una alimentació sostenible recull les diferents línies d’acció i els diferents projectes que es duran a terme a Barcelona durant la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible, que se celebrarà a la ciutat durant tot el 2021. El projecte té un pressupost de prop de deu milions d’euros.

Article

L’espai es divideix en dos grans àmbits: el Magatzem Agrari per a les activitats agroforestals de la finca, on es puguin guardar tractors i maquinària agrícola d'ús general, i el Centre d’interpretació i formació (CICG), com a centre de visitants al Parc Agrari de Sabadell.

Butlletí