L'Ajuntament de Sant Feliu i Aigües de Barcelona organitzen la Sant Feliu Maker League

Font: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

12/09/2018 - 20:35

La Lliga Maker del cicle integral de l'aigua, Sant Feliu Maker League, és un programa d'innovació oberta que neix amb l'objectiu de desenvolupar un projecte a la ciutat que ajudi a la sostenibilitat i millori el consum de l'aigua. Per fer-ho possible l'Ajuntament i Aigües de Barcelona donen la possibilitat de participar-hi a 20 persones que, al llarg dels 50 dies de durada del programa, hauran d'aportar solucions tangibles, àgils i innovadores per donar resposta a dos grans reptes. D'una banda, el repte 'smart city', centrat en fer de les 70 fonts públiques repartides per tota la ciutat un factor de cohesió social; i de l'altra el repte 'smart agriculture', enfocat a l'optimització del consum d'aigua als conreus, horts urbans, horts socials i les diferents explotacions agrícoles del municipi, com el Parc Agrari del Baix Llobregat.

El programa compta amb el suport d'entitats reconegudes en el món de l'emprenedoria, la innovació i la cultura maker com l'Imagine Creative Center, el FabLab Barcelona, o Pollen, així com del programa Sant Feliu Innova o l'associació Crea i Emprèn a la Vila.

Les persones interessades en participar-hi poden formalitzar la seva inscripció a través del lloc web makerleague.aiguesdebarcelona.cat. El termini finalitza el 14 de setembre, l'edat mínima per accedir al programa és de 18 anys, i la inscripció és totalment gratuïta.

La Sant Feliu Maker League va néixer el passat 19 d'abril, amb la signatura del conveni entre l'Ajuntament i Aigües de Barcelona per recollir l'experiència i el coneixement dels respectius clubs de makers (el de Sant Feliu i el d'Agbar) al servei de la innovació social, l'estalvi energètic i la millora de la qualitat de vida. En els propers anys es marcaran reptes d'interès ciutadà i social que els membres del club de makers aniran treballant i desenvolupant.


 

Categories: 

Relacionats

Article

El projecte Life Libernitrate, impulsat per l'àrea de Projectes Europeus, té com a objectiu sensibilitzar als municipis sobre esta problemàtica i ajudar els ajuntaments a combatre-la. La tercera jornada del projecte ha estat destinada als alcaldes i alcadesas de les comarques de la Plana de Utiel-Requena, la Hoya de Buñol i el Valle de Ayora-Cofrentes.

Article

La quarta edició de la campanya 'Connecta't a l'estalvi energètic' continua desenvolupant tot un seguit d'accions per ajudar a santfeliuencs i santfeliuenques a reduir el consum d'energia, i a estalviar en les factures de subministraments. Un servei que, amb la darrera pujada del preu del subministrament elèctric, pot suposar una ajuda per a moltes famílies del municipi. 

Article

Emmarcat en l’estratègia per fer front a l’Emergència Climàtica, l’objectiu és minimitzar els seus efectes i assegurar el subministrament d’aigua a la població.

Butlletí