Jornada: RECUPERACIÓ DE RIUS EN ÀREES URBANES. Aspectes ambientals, tècnics, econòmics i socials.

dimecres, 26 setembre, 2018 - 09:30 a 14:00
COL·LEGI D’ENGINYERS INDUSTRIALS DE CATALUNYA
Geolocation

PROGRAMA

Fins no fa masses anys, la societat amagava, o ignorava, els seus rius a les zones urbanes. Es cobrien o es canalitzaven amb desagradables murs de formigó. Les zones properes al riu eren freqüentment ocupades pels estaments més baixos de la societat o ocupats per usos poc compatibles amb els valors d’un riu: barraques, indústries, activitats degradades, etc.

Una de les causes principals d’aquest maltractament que s’aplicava a aquests trams de riu era la contaminació de les seves aigües, i aspectes associats a aquest fet, com males olors, rates, etc. Teníem un espai degradat al que ningú no volia apropar-s’hi.

A mesura que les aigües van anar recuperant un cert nivell de qualitat, els problemes esmentats van anar desapareixent i la nostra societat va redescobrir que els rius son una part fonamental del medi ambient i que tenen un gran valor per els nostres ciutadans, transformant-se en una part substancial del nostre entorn del qual podem i hem de gaudir. L’urbanisme ha tornat a comptar amb els rius, i les zones més properes incrementen el seu valor econòmic i social progressivament.

Actualment estem assistint a un important impuls de recuperació de les riberes, posant-les a disposició dels ciutadans, construint camins fluvials que permetin gaudir del millor de la natura, parcs inundables i altres infraestructures compatibles. A més dels aspectes paisatgístic i urbanístics, les riberes tenen un enorme valor com element bàsic de la qualitat de les aigües, havent evolucionat aquest concepte al més complet d’Estat Ecològic de les masses d’aigua, en aquest cas dels rius.

A la JORNADA que proposen ADECAGUA i el COL·LEGI D’ENGINYERS INDUSTRIALS DE CATALUNYA, en col·laboració amb el Centro Iberico de Restauración Fluvial (CIREF) i diverses administracions, es pretén analitzar l’evolució d’aquesta apassionant element del nostre patrimoni ambiental i social, i com l’hem de tractar perquè cada dia sigui millor i aporti el seu valor als ciutadans.

Inscripción:
Para inscribirse es necesario:
1) Rellenar el Formulario de Inscripción online que encontrará en este enlace: http://bit.ly/JornadaRiosUrbanos
Precios:
• General: 50€ (IVA incluido).
• Asociados a: AEAS, AQUA ESPAÑA, INSTITUT DE RECERCA DE L’AIGUA, ASERSA, COLEGIO DE INGENIEROS INDUSTRIALES DE CATALUÑA, COLEGIO DE QUÍMICOS DE CATALUÑA, COLEGIO DE INGENIEROS QUÍMICOS DE LA CV, FOMENT DEL TREBALL, FEDEQUIM y suscriptores de la revista TECNOAQUA: 40€ (IVA incluido)
• Asociados ADECAGUA………: 25€ (IVA incluido)
Procediment pel pagament al final del document adjunt


 

Municipis: 
Categories: 
Aigua

Relacionats

Article

Coincidint amb el 10é aniversari del reconeixement del Dret Humà a l’Aigua i el Sanejament per part de l’Assemblea General de les Nacions Unides, l'Ajuntament de Barcelona ha organitzat una sessió en línia amb Leo Heller, relator de les Nacions Unides pel Dret a l’Aigua fins el novembre passat i autor d’aquest informe, i a Pedro Arrojo Agudo, el nou relator que ha agafat el relleu de Heller.

Article

El cicle AiguArt 2020 torna amb un munt d’activitats per a tots els públics a Barcelona. 

Butlletí