Barcelona Energia, l'operador elèctric metropolità, comença a operar

02/07/2018 - 07:56

Barcelona Energia, l'operador elèctric metropolità, comença a operar avui, 1 de juliol, amb la intenció de tenir un paper actiu en el mercat energètic per fer-lo més just, eficient i sostenible.

La companyia inicia avui l'activitat proveint les necessitats d'electricitat de l'Ajuntament i la resta d'empreses municipals, així com de l'enllumenat públic i, a partir del gener del 2019, s'obrirà a tota la ciutadania. S'estima que el seu ús permetrà un estalvi anual de prop de 710.000 euros.

Més enllà de l’estalvi econòmic, la posada en marxa de la comercialitzadora pública persegueix liderar la transició cap a la sobirania energètica de la ciutat, l’aposta per la generació renovable local i el foment d’un consum més responsable i racional de l’energia.

Barcelona Energia comercialitza la producció que genera actualment des de les plantes que actualment gestiona i explota, que són: 41 plantes fotovoltaiques instal·lades en edificis municipals, la planta de valorització energètica de Sant Adrià de Besòs, i la planta d’aprofitament energètic de biogàs de l’abocador del Garraf.

Independència de les grans elèctriques

La comercialització d’energia 100% verda i de proximitat suposa deixar de dependre de l’oligopoli elèctric actual i combatre els efectes del canvi climàtic amb la reducció dels gasos amb efecte d’hivernacle que es produeixen pel transport de l’energia que consumim, a més de reduir les pèrdues energètiques que es produeixen en aquest transport.

Quan s’obri a la ciutadania, a partir del gener del 2019, també suposarà un pas endavant en la promoció d’una nova cultura energètica a la ciutat, oferint assessorament entre els usuaris i les usuàries per a una millor eficiència en el consum i també promovent l’autogeneració d’energia fotovoltaica. Es preveu que podrà donar subministrament a unes 20.000 famílies de l’àrea metropolitana.

Barcelona Energia és la comercialitzadora elèctrica 100% pública més gran de l’Estat, que ja està inspirant altres administracions locals, com les dels ajuntaments de Cadis o Pamplona.

 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

Finalitzada l’última actuació en tres túnels de la ronda de Dalt, amb la substitució de 1.370 punts de llum
La renovació d’aquest enllumenat suposa un estalvi d’1.589.915 kWh/any, que equival al consum anual de 220 habitatges


 

Article

Actualment la xarxa Endolla Barcelona arriba a tots els barris de la ciutat i posa a disposició de la ciutadania una xarxa de 1.000 punts de càrrega alimentada amb energia 100% renovable. El servei té 3.300 usuaris actius i una mitjana de 14.000 recàrregues mensuals

Article

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) ha fet un pas important cap a la sostenibilitat amb la instal·lació de 137 panells fotovoltaics, 72 a l’edifici Mirador i 65 a l’antiga Casa de la Caritat. Aquesta mesura s’emmarca dins del suport de la Diputació de Barcelona en la descarbonització del CCCB, en línia amb el Pla Clima.

Butlletí