‘Tu tries bé’, la nova campanya per millorar la recollida selectiva de Vic

27/06/2018 - 09:19

Aquesta setmana s’inicia la substitució dels 1.665 contenidors d’escombraries de la ciutat. Primer es canviaran els de multiproducte i de vidre que són els més deteriorats, i després de l’estiu se seguirà amb els de fracció orgànica i rebuig

‘Tu tries bé’ és el nom de la nova campanya de recollida selectiva a Vic que té l’objectiu de superar els nivells de recollida actuals xifrats en un 50%, i acostar-se cada cop més a les xifres fixades per les directives europees que recomanen un percentatge entre un 65-70%.

Una de les accions de la campanya presentada el passat divendres és la contractació de quatre informadors ambientals que explicaran per tot la ciutat com realitzar correctament la tria de les deixalles a casa, i també faran un seguiment del fenomen de turisme de deixalles de pobles veïns. “Ja hem identificat les matrícules d’alguns cotxes que ho fan i ja hi ha hagut les primeres sancions”, apuntava el regidor de Serveis, Toni Serrat.

Nous contenidors

Els resultats de la recollida selectiva s’han vist perjudicats en els últims anys també pel mal estat dels contenidors de multiproducte”, deia Toni Serrat. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Vic ha realitzat una inversió d’1 milió d’euros per renovar la flota de contenidors del municipi. Els primer que es canviaran són els de multiproducte i els de vidre, els més antics i deteriorats. Després de l’estiu es reemplaçaran els de rebuig i orgànic.

Els nous contenidors tenen una major capacitat, són més baixos i es fixaran al terra. A més, s’ha realitzat un estudi de les seves ubicacions i alguns es canviaran de lloc per facilitar la recollida dels camions. Els contenidors soterrats del centre de la ciutat es mantindran gairebé tots però s’aprofitarà per reparar-ne algun.

La renovació dels contenidors, que s’allargarà tot el mes, es començarà a fer efectiva a partir d’aquesta setmana i es començarà pels barris del sud i acabant pel nord.

El cost de la substitució dels contenidors de multiproducte i de vidre és de 800.000 euros, mentre que els de rebuig i orgànic tenen un cost de 200.000 euros.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

49 equips participants i gairebé 20.000 € recaptats per entitats ambientals a la 6a edició de la cursa de plogging per excel·lència a Catalunya. Gràcies als participants s'ha alliberat una tona de deixalles a l’espai natural d’Osona pel que han passat.

Notícia

El servei, totalment gratuït, comptarà amb l’assessorament de persones expertes i té l’objectiu de generar un espai comunitari d’autoaprenentatge

Notícia

La cursa es realitzarà 16 de març i té un triple impacte: neteja dels espais naturals, donacions a entitats ambientals que treballen sobre el territori i conscienciació ciutadana sobre la necessitat de tenir cura dels entorns naturals

Butlletí