Recol·lectors de residus sòlids

Font: AMB.cat

10/06/2018 - 10:15

Els drets d'aquests recol·lectors, presents al programa de Ciutats Defensores dels Drets Humans

Promoure el reconeixement de la recollida selectiva que els recol·lectors duen a terme a la ciutat, un reconeixement que els poders públics encara tenen pendent a dia d'avui, ha estat el fil principal de la primera edició de primavera del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans.

En aquesta edició, hi ha participat l'activista brasiler Dimir Viana que ha treballat amb els recol·lectors i recol·lectores de residus sòlids de carrer. No ha estat l'únic: cinc activistes de drets humans més, procedents de diversos països, han divulgat les tasques que duen a terme per la defensa dels drets humans a través de xerrades, col·loquis i diverses trobades de sensibilització i incidència política.

Ciutats Defensores dels Drets Humans, que té el suport de l'AMB, és un programa que acosta als ciutadans els reptes dels defensors i defensores i posiciona la importància de la defensa dels drets humans i el suport internacional a les seves lluites.

Recol·lectors de residus sòlids i art

Pel que fa a sostenibilitat ambiental, cal destacar la intervenció de l'activista brasiler Dimir Viana, educador, actor i músic que canalitza el seu compromís a través de diverses expressions artístiques i en la seva trajectòria destaca la seva experiència amb el Teatre de l'Oprimit.

Entre les diverses tasques que du a terme, destaquem el treball amb els recol·lectors de residus sòlids de carrer. Ha impulsat el treball artístic, social i polític de l'associació de recol·lectors de materials reciclables de Belo Horizonte ASMARE, que és una de les organitzacions més importants del Brasil en aquest àmbit.

L'objectiu és promoure el reconeixement de la recollida selectiva que els recol·lectors duen a terme a la ciutat, un reconeixement que els poders públics encara tenen pendent a dia d'avui. Es tracta d'una causa amb un gran significat social pel que fa a l'apoderament individual i col·lectiu, a la dignificació de la vida i la feina de les persones que s'hi dediquen i a la lluita pels dels seus drets laborals. D'altra banda, posa en valor aquesta feina ambiental i de creació de renda.

En la seva estada a Barcelona, l'activista brasiler, acompanyat de l'equip tècnic de Cooperació de l'AMB, ha tingut l'oportunitat de compartir i intercanviar experiències en aquest àmbit amb l'àrea i les entitats Solidança i Alencop. 


 

Categories: 

Relacionats

Article

49 equips participants i gairebé 20.000 € recaptats per entitats ambientals a la 6a edició de la cursa de plogging per excel·lència a Catalunya. Gràcies als participants s'ha alliberat una tona de deixalles a l’espai natural d’Osona pel que han passat.

Article

Els veïns i veïnes de Parets del Vallès ja poden demanar el servei de recollida de mobles a domicili a través de l’App Parets.

Article

Torna el R-Ciclajoguina, la campanya de reciclatge de joguines amb components electrònics. Va dirigida a nens i nenes d’educació primària de totes les escoles de la ciutat.​

Butlletí