L’Hospitalet reforça el servei municipal de neteja viària

03/06/2018 - 09:08

L’Ajuntament de L’Hospitalet ha posat en marxa un pla de reforç del servei municipal de neteja viària, amb un seguit d’actuacions de millora que arriben a tota la ciutat, entre les quals hi ha el reforç  del servei de neteja de grafits, i que incorpora accions específiques a cada barri en funció de les seves necessitats.

L’alcaldessa Núria Marín, ha presenciat com personal de la concessionària de neteja de la ciutat eliminava les pintades que degradaven la façana d’un edifici d’habitatges. Marín ha explicat que “perquè volem millorar el paisatge urbà, ara hem reforcat aquest servei incrementant el nombre d’equips. A més, des d’ara, ja no cal que les comunitats de veïns autoritzin l’acció de neteja i només, si no volen accedir a aquest servei, ho han de comunicar a l’Ajuntament”.

Aquest conjunt d’actuacions tenen per objectiu incidir en els aspectes més demanats pels veïns pel que fa a la neteja, així com en els punts negres de brutícia detectats a la ciutat pels responsables municipals. Així, les millores arriben als serveis de neteja de grafits, d’aiguabatre, de recollida de mobles, de neteja de contenidors, de papereres i d’escombrades manual i mixta.

• Grafits: Per a la neteja de les pintades incíviques i els tags als murs i a les façanes dels edificis d’habitatges —servei que s’ofereix de manera totalment gratuïta a les comunitats de veïns—, s’incorpora un quart equip extra als tres habituals, dos dels quals eliminen els grafits amb pintura i un tercer ho fa amb aigua a pressió. S’hi actuarà preferentment als carrers on s’està desenvolupant la campanya de renovació d’asfalts i voreres i als punts negres detectats.

Com a novetat, i amb l’objectiu d’arribar al major nombre possible de finques, ara ja no cal que les comunitats de veïns autoritzin l’acció de neteja i, així, només si no volen accedir a aquest servei ho han de comunicar a l’Ajuntament.

• Aiguabatre: El servei de neteja de carrers amb aigua a pressió s’incrementa amb dos equips de nit, de juny a setembre, i des del mes de maig s’incorpora el reg al matí als barris de Sant Josep i Santa Eulàlia, durant els caps de setmana.

Es consolida el reg al matí a Bellvitge, Sanfeliu i Can Serra, i s’incrementa la freqüència de l’aiguabatre als carrers dels voltants de l’Ajuntament, on es farà cada setmana.

• Recollida de mobles: Es millora el servei gratuït de recollida de mobles a domicili, amb l’objectiu d’atendre les sol•licituds en un termini de 48 hores els dies feiners.

• Neteja de contenidors: S’ha programat un equip de buidada de contenidors d’escombraries que actua juntament amb un equip de neteja interior d’aquests recipients. A més, s’incrementa un 25% la neteja de les ubicacions per sota dels contenidors, fins a 140, que es renten dues vegades a l’any. Per fer més efectiva aquesta actuació, s’incorpora una nova eina que permet aixecar els recipients i fer-ne la neteja per sota a fons.

• Papereres: Com a prova pilot en punts negres on s’hi ha detectat un mal ús, s’ha instal•lat a Santa Eulàlia un nou model de paperera, amb una superfície annexa a la part superior que evita l’abocament de bosses d’escombraries i objectes de grans dimensions.

• Escombrada manual i mixta: Al maig s’incorpora una nova escombradora dual —màquina amb perxes que combina l’escombrada mecànica amb la utilització d’aigua a pressió per a una neteja més a fons dels carrers—, que permetrà incrementar la freqüència d’ús d’aquest sistema, dues vegades al mes i en caps de setmana, i arribar a més zones.

El servei d’escombrada manual i mixta s’intensifica als barris de Collblanc, la Florida i Santa Eulàlia, amb actuacions també a les tardes, i a la zona industrial. Alhora, s’ha afegit un nou equip al servei per retirar l’herba que creix a la vora de les façanes i les voreres.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament fa una licitació de més 152 milions d’euros per a una ciutat més neta i confortable. Els nous contractes de recollida de residus, neteja i manteniment de via pública reforçaran aquests serveis

Notícia

Els propers dies es col·locaran deu papereres d’autocompactació al districte de Ciutat Vella. Es tracta de papereres de gran capacitat previstes per a espais d’ús intensiu, que permeten augmentar cinc vegades el volum de recollida de residus d’una paperera estàndard. La prova pilot servirà per valorar-ne l’extensió a altres punts de la ciutat.

Article

Quatre Escoles Bressol Municipals de Barcelona lideren el projecte RECOMPARTIM 2.0 que promou la reutilització i l’intercanvi de roba i objectes infantils per a un futur més sostenible i solidari

Butlletí