Barcelona celebra la Setmana de la Sostenibilitat

31/05/2018 - 09:06

Caminades guiades, música, tallers per a tota la família, xerrades... Coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient, l'Ajuntament ha programat la primera edició de la Setmana de la Sostenibilitat, que del 30 de maig al 5 de juny omplirà la ciutat d'activitats per conèixer i reflexionar sobre com Barcelona es transforma per esdevenir més saludable i responsable.

El 5 de juny se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient, una jornada de les Nacions Unides per a la conscienciació i l’acció mundial per la protecció del medi ambient. La setmana anterior, a tot Europa s’ha instituït la Setmana Europea del Desenvolupament Sostenible, que es proposa fer visibles els esforços i progressos per avançar cap a una societat més sostenible.

Barcelona s’adhereix a aquestes dues iniciatives amb la Setmana de la Sostenibilitat, que tindrà lloc del 30 de maig al 5 de juny. Així, l’Ajuntament i la xarxa Barcelona + Sostenible conviden tota la ciutadania a participar en un seguit de tallers, visites i activitats que permeten descobrir la Barcelona més sostenible.

Caminant per la sostenibilitat

Un dels punts forts de la programació de la Setmana de la Sostenibilitat són les “Caminades per la sostenibilitat”. Dissabte, 2 de juny, en horari de matí i tarda, els ciutadans poden apuntar-se a una dotzena de rutes guiades que descobreixen els indrets més verds i sostenibles de Barcelona.

Hi trobem itineraris per a tots els gustos. Des d’una passejada per la platja on s’explicarà com es gestionen les platges de la ciutat fins a rutes pels barris que descobreixen establiments on es pot consumir de manera sostenible. Hi ha fins i tot una caminada que descobreix la Barcelona subterrània i s’endinsa en el clavegueram.

Totes les caminades són gratuïtes però us heu d’inscriure abans al web de La Fàbrica del Sol: http://ajuntament.barcelona.cat/lafabricadelsol/inscripcions/setmana-de-...

Inauguració del cicle Música als Parcs

La jornada de “Caminades per la sostenibilitat” culmina d’una manera ben musical: dissabte, 2 de juny, a les 21.00 hores tindrà lloc el concert inaugural de Música als Parcs, el cicle que cada any omple de sonoritat els espais verds de Barcelona.

La sessió musical inaugural anirà a càrrec de The Sey Sisters, un trio de veus femenines que interpretaran temes en clau gòspel que s’endinsen en la música tradicional ghanesa i beuen també del soul. Compartiran escenari amb el pianista i saxofonista Albert Bartolomé.

Una matinal festiva a la Barceloneta

Diumenge, 3 de juny, la cita amb la sostenibilitat serà a La Fàbrica del Sol (passeig de Salvat Papasseit, 1), al barri de la Barceloneta. La Fàbrica del Sol és un equipament d’educació ambiental promogut per l’Ajuntament de Barcelona i un exemple d’arquitectura sostenible. Dins i al voltant d’aquest espai se celebrarà una jornada dominical plena d’activitats familiars i de sorpreses.

Jornades per a la reflexió

A banda del cap de setmana sostenible, la setmana també impulsa dues jornades per aprofundir en el coneixement i la divulgació de la ciutat sostenible. En aquest sentit, dimecres, 30 de maig, se celebrarà la Jornada “Avenços en l’estratègia residu zero” (a les 18.00 hores, a la sala d’actes de l’IMEB) i dijous, 4 de juny, tindrà lloc la Jornada “La naturalització i els beneficis del verd a la ciutat” (a les 18.00 hores, a l’Institut Verdaguer).

Addicionalment, cal fer esment de la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient, dimarts, 5 de juny, un esdeveniment en què els signants del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat seran els protagonistes. L’acte, que tindrà com a escenari el Conservatori Municipal de Música, pretén ser un reconeixement al camí recorregut per la xarxa Barcelona + Sostenible. Durant el decurs de l’esdeveniment, es presentarà l’estat del medi ambient a la ciutat i es destacaran deu bones pràctiques desenvolupades per membres de Barcelona + Sostenible durant el 2017.

Ciutadania activa

La Setmana de la Sostenibilitat pretén situar els ciutadans al centre de la seva programació. És per això que hi ha iniciatives pensades per fer-los participar de manera activa. És el cas de l‘enjardinada popular d’escocellsque tindrà lloc al llarg del matí de divendres, 1 de juny, al carrer de Girona, o de l‘acció ciutadana de neteja del fons marí de dissabte, 9 de juny.

L’app de la sostenibilitat

Voleu conèixer quins equipaments tenen plaques solars? On podeu comprar a granel? Quines escoles són sostenibles? On hi ha cobertes verdes a la ciutat? Hi ha un web i una aplicació mòbil, el Mapa Barcelona + Sostenible, on ho teniu tot a un clic. A més, també hi podeu proposar nous punts i documentar la vostra participació en la Setmana de la Sostenibilitat.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Unes 450 persones debaten sobre educació i justícia ecosocial a la tercera edició del Congrés Nacional d'Educació Ambiental de Catalunya.

Acte
25/01/2024 - 17:00
Barcelona
Notícia

L’acte de benvinguda del nou curs és l’espai de reconeixement del compromís que adquireix el món educatiu amb els reptes de ciutat en matèria de medi ambient, sostenibilitat i canvi climàtic.

Butlletí