Maria Foraster: “Hi ha una reacció fisiològica al soroll, encara que no en siguem conscients”

Periodista
Realitzador de càmera i editor
15/10/2018 - 12:04

Les evidències científiques situen el soroll com un greu problema de contaminació del que sembla que no en som del tot conscients. Sostenible ha volgut parlar amb Maria Foraster, investigadora de l’ISGlobal sobre aquest problema. Foraster va ser una de les veus expertes convidades a ACUSTICAT, celebrat el 25 i 26 d’abril, dins el marc de la  II Setmana Sense Soroll de Catalunya. Aquest congrés és un dels referents per trobar solucions a la contaminació acústica, un problema, que com ens diu Maria Foraster pot impactar de forma greu en la salut de nens i adults, i que per tant necessita mesures eficients i ràpides per solucionar-lo.


 

Relacionats

Notícia
Arranca amb força la IV edició de la biennal d’acústica

El Teatre Auditori de Granollers ha acollit la primera jornada del IV Congrés Català d’Acústica amb una concorreguda Fira expositiva d’empreses professionals del sector i participació a les 4 sales amb què s’ha dividit aquesta edició: Sala Arau, Sala Sabine, Sala Walton i Sala Rayleigh.

Notícia

La contaminació acústica té un important impacte per a la salut, a Barcelona més de 210.000 persones pateixen afectació emocional, psicològica i social per soroll, més de 60.000 tenen trastorn de la son i causa uns 300 casos nous de cardiopatia isquèmica del cor i el 3% de les morts per aquesta causa, cada any. El 57% de la ciutadania dela ciutat està sotmesa durant tot el dia a valors de soroll superiors als que recomana l’OMS. Aquestes són algunes de les dades que s'han posat sobre la taula en la segona sessió d'ACUSTICAT a Granollers.

Article

Descobreix amb aquest interactiu com ajudar a la Mutis, la superheroina de la Setmana Sense Soroll, a dir STOP al SOROLL.

Butlletí