El Pla contra la Sequera de la Diputació de València interessa als municipis

30/03/2018 - 09:38

El Pla contra la Sequera que prepara la Diputació de València atrau als municipis valencians, els representants dels quals han començat a mostrar interès per aquesta iniciativa anunciada pel president de la corporació, Jorge Rodríguez, amb la finalitat de millorar l'eficiència de les xarxes d'aigua potable de tota la província.

Mostra de la preocupació dels alcaldes i alcaldesses per la distribució d'un recurs tan fonamental i escàs com és l'aigua és la sèrie de reunions que està mantenint el diputat delegat de Mancomunitats, Comarcalització i Egevasa, Voro Femenia, en el si de la corporació provincial amb responsables de diferents ajuntaments.

Un dels últims a mantenir una trobada amb el diputat ha sigut l'alcalde de Gilet, Salvador Costa, qui acompanyat pel regidor d'Hisenda, Carles Catalunya, ha traslladat a Femenia els problemes i necessitats del municipi en matèria hídrica.

Costa ha mostrat especial preocupació per la renovació de la xarxa d'aigua potable i clavegueram, entre altres actuacions que afecten al cicle de l'aigua. En resposta a aquesta problemàtica, Femenia ha avançat que en molt poc temps eixiran les ajudes procedents d'aqueix Pla contra la Sequera que prepara la Diputació i que està dotat amb un pressupost de 2,2 milions d'euros per a 2018.

El plantejament de les ajudes, que es distribuiran en funció de la necessitat i l'interès general de les actuacions, ha satisfet les demandes de Costa i Catalunya, els qui han reafirmat la seua implicació a l'hora de treballar de manera conjunta en l'execució d'aquestes obres.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Roses vol instal·lar una dessalinitzadora per garantir l’aigua aquest estiu. El regidor de Medi Ambient, Lluís Espada, diu que estan en converses amb el Consorci d’Aigües de la Costa Brava per fer-ho possible i que també volen comptar amb el sector turístic

Article

El Comitè Municipal de Sequera s’ha reunit per fer seguiment de les mesures d’estalvi i gestió de l’aigua que s’estan duent a terme a Mollet. Durant la reunió s’ha tornat a constatar la bona gestió de l’aigua que s’ha fet a la ciutat que ha permès reduir en un 50% el consum d’aigua municipal en un any.

Notícia

L'Ajuntament de Figueres, en col·laboració amb FISERSA, ha implementat una reducció de la pressió de l'aigua al sector est de la ciutat, com a resposta a la situació d'emergència provocada per l'extrema sequera.

Butlletí