La Diputació de València impulsa un projecte de mobiliari urbà que neteja l'aire de diòxid de carboni i partícules

27/03/2018 - 10:12

Kien Mou, ‘L'arbre de la renovació de l'aire’, és un equipament capaç de netejar l'aire de contaminants com el diòxid de carboni, òxids de sofre i partícules en suspensió de qualsevol nucli urbà.​

L'àrea de Projectes Europeus de la Diputació ha impulsat el projecte de purificació de l'aire Kien Mou, de l'empresa valenciana Discomon, dins del programa Instrumente Pime de la UE.

Aquest innovador projecte compleix amb l'objectiu de la corporació d'apostar per l'economia circular i els nuclis urbans sostenibles, i ha sigut reconegut recentment com a millor projecte europeu en neteja de l'aire en el Urban Challenge de Sofia, Bulgària.

Gràcies al seu disseny, Kien Mou pot substituir el mobiliari urbà existent, amb l'avantatge que pot aportar elements de comunicació interactiva amb l'ajuntament que li aporten serveis de comunicació i mesures a temps real de la qualitat de l'aire. El manteniment d'aquest nou concepte de mobiliari urbà pot ser sostenible amb publicitat i els seus residus poden utilitzar-se com a materials de construcció.

El diputat de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes, ha assenyalat que aquest instrument “és solament el principi de tot el que pot oferir el món de les Smart-city, on quasi tot està per fer”, i ha afegit que des de la seua àrea se seguirà treballant perquè tots els municipis “puguen optar a utilitzar la tecnologia més eficient en gestió de residus, neteja de l'aire i economia circular”.

Kien Mou va ser considerada la millor startup d'Espanya en la categoria smart city i en la final europea va obtenir el tercer lloc. Gràcies a l'aposta de la Diputació, va aconseguir obtenir el segell d'excel·lència de la Comissió Europea i rebre una subvenció de 115.000 euros de la convocatòria Horitzó Pime, per a desenvolupar estudis de viabilitat a través del MINECO.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

La Diputació de Barcelona aprova una subvenció d'1.500.000 d'euros per poder fer l'actuació.

Notícia

El soroll és el segon factor ambiental que més impacta en la salut de la ciutadania, just per darrere de la contaminació de l’aire.

Notícia
26 d'abril, Dia internacional sense soroll

Un estudi científic internacional, liderat pel Laboratori d’Aplicacions Bioacústiques (LAB) de la UPC, demostra que el soroll derivat de les activitats humanes al mar perjudica els invertebrats marins i els ecosistemes oceànics. El treball, que es publica a la revista ‘Frontiers in Marine Science’, indica que la contaminació acústica al mar pot causar fins i tot la mort en algunes espècies marines.

Butlletí