Brussel·les decidirà a mitjans de març si porta a Espanya davant la Justícia europea per la contaminació atmosfèrica

19/02/2018 - 13:35

La Comissió Europea ha confirmat que ha rebut "informació addicional" d'Espanya i la resta de països amb expedients oberts per contaminació atmosfèrica i ha explicat que adoptarà la decisió sobre una eventual denúncia davant el Tribunal de Justícia de la UE (TUE) a mitjans de març, segons ha informat Europa Press.

"Podem confirmar que, efectivament, tots els estats membres involucrats han presentat informació addicional que ara valorarem i després tornarem a l'assumpte a mitjans de març", ha assenyalat la portaveu de l'executiu comunitari Mina Andreeva en una conferència de premsa. "En aquests moments no estic en disposició de donar informació més concreta sobre estats membres individuals", ha afegit després.

Espanya i els altres vuit països amb procediments similars de infracció (República Txeca, Alemanya, França, Alemanya, Itàlia, Hongria, Romania, Eslovàquia i Regne Unit) havien de presentar com a molt tard el passat divendres la documentació amb mesures "addicionals, creïbles, a temps i efectives "per fer front als seus problemes amb la qualitat de l'aire.

En cas contrari, tal i com va acordar a finals de gener el col·legi de comissaris, Brussel·les donaria el darrer pas contemplat per aquest tipus de procediments, que és elevar l'assumpte davant la Justícia Europea.

En concret, l’expedient obert a Espanya afecta a Avilés (Astúries) i Villanueva del Arzobispo (Jaén), que han superat de forma "contínua i persistent" els límits de partícules fines (PM10), així com a la ciutat de Madrid, la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana per sobrepassar els màxims de diòxid de nitrogen (NO2).


 

Categories: 

Relacionats

Article
Reconeixement a títol pòstum

Enguany el Congrés Acusticat va donar un segon premi #ACUSTICAT2024 a títol pòstum a Francesc Xavier Magrans, un dels referents de l'acústica al nostre país.

Notícia

L’Acusticat és un punt de trobada de referència a Catalunya, multitemàtic i multisectorial, que convida a la reflexió i a l’oferta de solucions per millorar la qualitat acústica i ambiental. Durant la cloenda de l’edició d’enguany, que ha tingut lloc a Manresa, s’ha anunciat que Barcelona serà la seu de la sisena edició de l’esdeveniment, el 2026.

Notícia

La cinquena edició del Congrés d’Acústica de Catalunya ha lliurat el premi ACUSTICAT a la trajectòria professional al doctor Josep Martí Roca, catedràtic de La Salle-URL.

Butlletí