Comença la nova recollida selectiva d’escombraries porta a porta a Sarrià

Font: beteve.cat

19/02/2018 - 07:58

Dilluns 19 de febrer comença la recollida selectiva porta a porta al barri de Sarrià de Barcelona, un sistema de recollida selectiva pioner a la ciutat.

Al barri vell de Sarrià s'hauran de llençar les escombraries per separat, baixant cada dia unes fraccions de residus determinades a la porta de casa de 20 a 22 h. Fins ara ja es treien els residus al carrer, però es podia fer durant tot el dia i sense reciclar. Els veïns es preparen per adaptar-se al nou sistema.

Dilluns, 19 de febrer, s'implanta una nova recollida de residus al barri vell de Sarrià que vol fer desaparèixer les escombraries dels carrers del barri i que s'emmarca en l'estratègia de residu zero. L'Ajuntament de Barcelona ha repartit bosses i cubells als veïns, que tres dies a la setmana podran treure l'orgànica i els sanitaris, dos dies el plàstic, un dia el rebuig i un altre el paper i cartró. S'eliminaran els contenidors i només quedarà el del vidre, única fracció de reciclatge que no es deixarà al carrer.

Una de les grans novetats és que l'horari per baixar les escombraries es reduirà a una franja de 20 a 22 h. Tot i això, hi haurà àrees d'emergència al matí, quan es podran llençar els residus en el cas de no poder-los baixar en les hores establertes. Serà a la plaça d'Artós (de 8 a 10 h), a la de Sant Vicenç (de 10.30 a 12 h) i a la de la Vila (de 12.15 a 13.45 h).

Xip identificador a la brossa

El cubell de matèria orgànica i les bosses translúcides porten un xip identificador del propietari. Tot i que encara no es preveuen sancions si la classificació no es fa correctament o es troben bosses o cubells deixats fora de les hores de recollida, s'informarà amb un adhesiu de "bossa o cubell deixat incorrectament" al propietari, amb qui es contactarà per explicar de nou com funciona la nova recollida.

Adaptar-se als canvis

Els dies previs, els veïns miren d'adaptar-se al nou sistema. Francina Casamitjana diu que ja ha començat a organitzar-se però que tot plegat ho troba complicat. De moment, s'ho ha apuntat: "Els dies me'ls he posat aquí a la nevera perquè així ho aniré recordant". Tot i això, considera "que és complicar-nos molt la vida a les persones grans per un motiu i a la joventut per un altre, perquè van escopetejats, perquè no tenen temps, per moltes coses". També creu que caldrà un temps d'adaptació Teresa Masderoda. "T'has d'acostumar, abans era més senzill. Això és complicat i ja veurem si funciona. Espero que sí perquè el dispositiu que està en marxa és tremend", diu. Ella té clar que "ho intentaré fer".


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L'Ajuntamment de Barcelona ha posat en marxa un nou servei gratuït de recollida de roba a domicili. L’objectiu és passar de l’11% de roba reutilitzada actualment al 15% durant el 2027. El sector tèxtil és una de les indústries amb més impacte ambiental i climàtic: la quarta en consum de matèries primeres i aigua, i la cinquena en emissió de gasos amb efecte d’hivernacle.

Article

Què és l'SPOGOMI? Convertim la recollida d'escombraries en esport!

Notícia

Ja existeixen associacions de municipis per la recollida selectiva porta a porta a Catalunya i València i s'està treballant en una entitat a Andalusia.

Butlletí