Lleida rep un premi per la seva gestió en la recollida selectiva de paper i cartó

Font: Paeria de Lleida

15/02/2018 - 21:33

L’Ajuntament de Lleida, premiat per segon any consecutiu per la seva excel·lent gestió en la recollida selectiva de paper i cartró.

L’Asociación Española de Fabricantes de Pasta, Papel y Cartón (ASPAPEL) ha concedit per segon any consecutiu a l’Ajuntament de Lleida tres ‘Pajaritas Azules’, guardó amb el qual es fa un reconeixement a les entitats locals (ajuntaments i agrupacions de municipis) per "la seva excel·lent gestió en la recollida selectiva de paper i cartró i el seu esforç per la millora continua del servei".

Conjuntament amb l’Ajuntament de Lleida, ASPAPEL ha reconegut, en la segona edició d’aquest guardó, un total de 36 entitats locals de diverses comunitats autònomes de l’Estat.

ASPAPEL ha tingut en compte, per cercar l’excel·lència dels serveis de recollida selectiva, aspectes com el tipus de desplegament de contenidors a la ciutat, la ràtio per habitants, la freqüència en la recollida i el nombre de tones anuals, entre altres.

L’Ajuntament de Lleida, a través de la Regidoria de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat, ha fet una aposta decidida pel reciclatge de residus i la recollida selectiva. Fa uns mesos es va realitzar una nova distribució d’illes de contenidors. També va endegar la campanya de sensibilització “Cada cosa al seu lloc”, per implicar la ciutadania en la millora del servei a la ciutat. Aquesta campanya de difusió va ser una de les accions del projecte global “Lleida en verd”, que impulsa la Paeria i amb la qual s’han pres altres iniciatives, com la implantació de les 500 noves illes de contenidors de recollida selectiva, la implantació del porta a porta comercial, la creació de boscos urbans i la reforestació a la ciutat, entre altres.

Els premis Pajaritas Azules es lliuraran el proper 15 de març al Ministerio de Agricultura y Pesca, Alimentación y Medio Ambiente a Madrid, presidits per la Secretaria de Estado de Medio Ambiente, Maria Garcia Rodriguez.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Ja existeixen associacions de municipis per la recollida selectiva porta a porta a Catalunya i València i s'està treballant en una entitat a Andalusia.

Notícia

Manlleu assoleix el 83,5% de recollida selectiva en els primers sis mesos del nou model de recollida selectiva de residus porta a porta.

Article

L'Associació de municipis catalans per a la recollida selectiva porta a porta a presentat un balanç de l'estat de les implantacions d'aquest sistema.

 

Butlletí