La Guàrdia Urbana de Barcelona adquirirà 145 vehicles híbrids

04/02/2018 - 21:28

El cos de policia barceloní substituirà gairebé la totalitat dels turismes patrulla de combustió per aquest nou model, en total la flota híbrida de la Guàrdia Urbana serà de 154 vehicles. El passat mes de juliol ja es van incorporar 30 escúters elèctriques a la flota de vehicles del cos.

El proper mes de maig la Guàrdia Urbana adquirirà 145 vehicles híbrids. Aquests nous vehicles permetran substituir la pràctica totalitat dels actuals turismes patrulla de combustió per aquest nou model híbrid.

La Guàrdia Urbana disposa d’una flota de 526 vehicles, dels quals 9 turismes són híbrids. Amb la incorporació d’aquests nous vehicles, la flota de vehicles híbrids de la Guàrdia Urbana passarà a 154, el 29% del total. L’objectiu és fer més sostenible la mobilitat dels agents i aconseguir millores mediambientals significatives amb l’estalvi de combustible fòssil. En el cas dels vehicles híbrids, es produirà un estalvi de 608 euros en combustible per vehicle a l’any.

En aquesta línia la Guàrdia Urbana va incorporar el passat mes de juliol 30 escúters elèctriques. Amb aquests nous vehicles, la flota d’escúters elèctrics a la Guàrdia Urbana va passar de 32 a 61, gairebé el 26% del total, i es preveu que al llarg d’aquest any es substitueixin 7 motocicletes de trail de benzina per altres elèctriques. La previsió és que es pugui substituir progressivament tota la flota d’escúters de benzina de la Guàrdia Urbana per escúters elèctrics.

L’any 2019 la flota de vehicles de la Guàrdia Urbana estarà composada per 300 vehicles híbrids o elèctrics i 200 de combustió.

L’Ajuntament de Barcelona treballa per avançar cap a una mobilitat més sostenible potenciant els desplaçaments a peu, en bici i en transport públic i fomentant alhora l’ús de vehicles híbrids i elèctrics, que suposen una oportunitat per reduir les emissions de contaminants locals, les emissions de CO2, el soroll i el consum energètic.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

Com a operador implicat en la lluita contra l’emergència climàtica i per al desenvolupament sostenible, TMB està avançant cap a una flota de bus de zero emissions incorporant més vehicles 100% elèctrics, d’hidrogen i explorant altres energies netes com l’ús del biometà.

Article
Resultats de l'estudi

El BACC presenta els resultats de la RADIOGRAFIA CICLISTA DE BARCELONA, un estudi que ha analitzat l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport a la ciutat durant els mesos de setembre i octubre de 2022 i febrer de 2023.

Acte
11/06/2023 - 10:00
Av. Lluís Companys i carrer Aragó. Barcelona

Butlletí