La Setmana Europea de la Prevenció de Residus arriba al Vallès Oriental

20/11/2017 - 14:26

El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental participa un any més en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus que se celebra del 18 al 26 de novembre i que té com a objectiu donar a conèixer iniciatives de prevenció de residus a tot Europa.

La xarxa de deixalleries comarcal, integrada per 25 instal·lacions més una de mòbil, serà l’escenari al llarg de la setmana de dues activitats. La primera Jo RNova, i Tu?, promou la reutilització d’objectes en bon estat per a la seva posterior comercialització mitjançant les entitats d’inserció sociolaboral de persones amb discapacitat i/o risc d’exclusió adherides al RNova, actuació que ha permès la reutilització de més de 9.000 objectes.

DeixaLlibres és la segona activitat que es farà durant tota la setmana, i té com a objectiu continuar promovent la reutilització de llibres usats provinents d’aquestes instal·lacions –ja s’han reutilitzat més de 29.000 exemplars–. Paral·lelament també es faran 5 tallers de reutilització a 5 deixalleries comarcals: dissabte de 10 a 13 h a les deixalleries de Caldes de Montbui i Mollet del Vallès; diumenge de 10.30 a 12 h a la deixalleria de Sant Antoni de Vilamajor i dissabte dia 25 de 10 a 13 h a les deixalleries de Granollers Nord i la Garriga.

En col·laboració amb els ajuntaments també s’han programat, a diferents municipis de la comarca, tallers d’educació ambiental i visites a les deixalleries i a la planta de digestió anaeròbica i de compostatge.

L’oferta a l’àmbit del Consorci es concreta en un total de 89 activitats, 65 de les quals estan organitzades pel Consorci de Gestió de Residus del Vallès Oriental: 26 punts que acullen la campanya DeixaLlibres; 26 punts que acullen la campanya Jo RNova, i Tu?; 5 tallers de reutilització; 5 tallers d’educació ambiental; 3 visites a la planta de digestió anaeròbica i de compostatge.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

El Ple de l’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera de 24 de novembre va aprovar el Pla Local de Prevenció de residus 2022 - 2030. La prevenció de residus, ocupa el primer lloc en la jerarquia de generació i gestió dels residus, essent un primer pas abans del reciclatge i el tractament finalista de les deixalles.

Notícia

El Mercat Municipal ha acollit l’acte de cloenda i reconeixement de la Campanya Mercats Sostenibles. Adéu als plàstics d’un sol ús reconeixent la tasca que en el marc d’aquesta campanya ha dut a terme l’alumnat i el professorat de 3r i 4t d’ESO de l’Escola Anselm Clavé.

Article

Les parades del Mercat Municipal proposen accions de millora per reduir l'ús d'envasos de plàstic d’un sol ús.

Butlletí