L'Escola Rosella de Viladecavalls guanya el Premi Escoles Verdes per reduir el soroll a l’escola

Font: Ajuntament de Viladecavalls i Generalitat de Catalunya

26/11/2017 - 10:26

Sabates a les cadires

L'Escola Rosella de Viladecavalls ha guanyat el Premi Escoles Verdes de l'edició del 2017, promogut per la Generalitat de Catalunya, en reconeixement a l'actuació singular vinculada a prevenir o reduir el soroll a l’escola.

El Premi Escoles Verdes és un premi que convoca la Generalitat de Catalunya des del 2009, per reconèixer, públicament, iniciatives exemplars d'educació per a la sostenibilitat fetes per escoles amb el distintiu Escola Verda, com és el cas de l'Escola Rosella de Viladecavalls.

Des del 2008, l'escola ha treballat en la sensibilització dels alumnes, famílies i el seu entorn en matèria de prevenció de la contaminació acústica conjuntament amb altres centres i entitats catalanes i de la península. "L'escola vol promoure un estil de vida més pausat i tranquil on el confort acústic sigui un valor en alça" ha explicat la directora del centre educatiu, Lina Espel.

L'acte de lliurament del Premi Escoles Verdes ha tingut lloc el 25 de novembre, a Cornellà del Llobregat. La candidatura de l'Escola Rosella al Premi Escoles Verdes va ser proposada per part de l'Ajuntament de Viladecavalls que celebra aquest reconeixement al compromís de l'escola amb el Medi Ambient.

El secretari general del Departament de Territori i Sostenibilitat, Ferran Falcó, ha lliurat avui el Premi Escoles Verdes 2017 en diverses categories a tres escoles del Vallès Occidental, Bages i Alt Camp.

Concretament, dins la categoria de reconeixement a una actuació singular, l’Escola Rosella, de Viladecavalls (Vallès Occidental), s’ha endut el premi a la millor actuació vinculada a prevenir o reduir el soroll en un centre educatiu concret, d’entre les tres candidatures presentades. L’altra modalitat dins aquesta categoria, que distingia el treball en xarxa d’un centre educatiu per prevenir el soroll conjuntament amb altres agents del territori, ha quedat deserta per la manca de candidatures.

El jurat ha valorat “l’elevada qualitat de la candidatura de l’Escola Rosella”, en tant que ha convertit una actuació puntual en un projecte consolidat al centre. A més del reconeixement per la feina feta, l’escola s’endú aquest premi dotat amb 1.500 euros.

Des de 2008 l’Escola Rosella s’ha interessat a fons per la contaminació acústica, fet que l’ha portat a desenvolupar tot un projecte identitari d’escola, amb tot un seguit d’actuacions que ha promogut la sensibilització de l’alumnat, les seves famílies i l’entorn. L’escola ha compartit i difós totes les accions mitjançant mitjans de comunicació diversos i amb jornades amb altres escoles de dins i fora de Catalunya.

Podeu trobar informació relativa a la feina de sensibilització vers la contaminació acústica duta a terme per l'escola en el bloc: http://rosellaescolaverda.blogspot.com.es. Un exemple d'acció per millorar el comfort acústic a les aules és l'experiència Sabates a les cadires.

Premi compartit a la trajectòria

Pel que fa a la categoria de trajectòria de millora continuada en el procés d’ambientalització integral del centre, el jurat ha acordat per unanimitat atorgar el guardó a dos centres que es repartiran 3.000 euros (1.500 euros cadascun).

Concretament, la Generalitat ha distingit, d’entre les 14 candidatures presentades, l’Escola Bressol Municipal Els Gallarets, de Santpedor (Bages), i  l’Escola de La Riba (Alt Camp), pel seu compromís acreditat per incorporar l’educació per a la sostenibilitat en el seu projecte educatiu , i en la millora del seu entorn.

Des del 2009 la Generalitat convoca aquest premi per reconèixer públicament iniciatives exemplars d'educació per a la sostenibilitat d’escoles amb el distintiu Escola Verda. Aquesta és la sisena edició d’aquests premis, que també es van organitzar el 2009, 2010, 2012, 2014 i 2015.


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OccidentalViladecavalls

Relacionats

Article

S’implementa l’ús d’energies renovables als equipaments municipals i el baix consum en l’enllumenat públic

Article

S’han lliurat aquests guardons que reconeixen les millors iniciatives d’educació per a la sostenibilitat de les escoles que tenen el distintiu d’Escola Verda, en una jornada celebrada a Balaguer. Aquest curs es compleixen 25 anys del Programa d’Escoles Verdes, impulsat pel Departament d’Acció Climàtica i el Departament d’Educació

Article

El Programa d'Educació per a la Sostenibilitat a Terrassa 2023/24 inclou 66 tallers pels cicles d'infantil, primària i secundària. La majoria de centres educatius de Terrassa han incorporat al seu currículum el Programa d'Educació per a la Sostenibilitat (PEST), que cada curs ofereix l'Ajuntament a través del servei de Medi Ambient i Sostenibilitat.​

Butlletí