La Gran Via de Barcelona tindrà carril bici a la calçada

29/09/2017 - 08:43

En els propers dies començaran les obres d’implantació del carril bici a la calçada de la Gran Via entre els carrers Vilamarí i Aribau a les calçades laterals de mar i muntanya. 

El primer tram del nou carril bici serà entre els carrers Vilamarí i Aribau. El projecte preveu la implantació de carrils bici a calçada a la banda esquerra del sentit de circulació de vehicles en els dos laterals de la Gran Via, eliminant els dos carrils bici que hi ha actualment a les tercianes. El nou itinerari ciclista connectarà amb els carrils bici existents en carrers perpendiculars com Vilamarí, Calàbria, Comte d’Urgell i Muntaner.

El departament de Mobilitat ha elaborat el projecte, en base a l’experiència adquirida durant les setmanes de Nadal de l’any passat, quan es va posar en funcionament un tram de carril bici provisional a la calçada amb motiu de la Fira de Reis de la Gran Via, i que va tenir molt bona acollida.

L’actuació es realitza amb un doble objectiu: per una banda donar continuïtat al carril bici de la Gran Via, entre la plaça Espanya i la plaça de les Glòries, habilitant un nou carril bici en aquells trams on no existeix i per l’altra transformar la major part del carril bici ja existent, per tal de millorar la seguretat i el confort de la circulació de bicicletes, així com la dels vianants.

El projecte també contempla la implantació de cinc zones d’aparcament de bicicletes en zones de serveis. Està previst que els treballs s’iniciïn el darrer trimestre de l’any.

Aposta per la bicicleta

Un dels eixos clau del Pla de Mobilitat Urbana (PMU) 2013-2018 de l’Ajuntament és el desplegament de l’Estratègia de la Bicicleta que, entre d’altres actuacions, contempla l’ampliació de la infraestructura ciclista de la ciutat per reduir l’ús del vehicle privat. La voluntat és que Barcelona disposi d’una infraestructura coherent, connexa i completa que configuri un autèntic servei més per la ciutat. Des de l’inici de mandat fins a dia d’avui el Govern municipal ja ha executat 29 actuacions de carril bici.

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article
Resultats de l'estudi

El BACC presenta els resultats de la RADIOGRAFIA CICLISTA DE BARCELONA, un estudi que ha analitzat l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport a la ciutat durant els mesos de setembre i octubre de 2022 i febrer de 2023.

Acte
11/06/2023 - 10:00
Av. Lluís Companys i carrer Aragó. Barcelona
Article

Cada dia es fan 220.000 desplaçaments en bici o vehicles de mobilitat personal (VMP), un 11% més que en el darrer any i un 23% més que abans de la pandèmia. Aquest increment és paral·lel a les millores i l’ampliació de la xarxa ciclista de la ciutat.

Butlletí