Tres agents cívics realitzen tasques de sensibilització a Vilafranca del Penedès

28/09/2017 - 08:18

Els agents informen i assessoren la ciutadania sobre aspectes relacionats amb la recollida de residus i neteja viària.

L'Ajuntament de Vilafranca, a través de conveni amb la Fundació Mas Albornà, disposa de tres agents cívics que des de fa unes setmanes realitzen tasques d'informació i assessorament en recollida de residus i neteja viària. Els objectius d'aquesta acció passen per sensibilitzar i promoure actituds cíviques de la ciutadania, fomentant accions de bona convivència. Igualment, la intervenció dels agents cívics fomenta el bon ús dels serveis existents en matèria de recollida de residus, neteja viària i tinença d'animals de companyia, així com la descripció i notificació als serveis municipals de les accions poc respectuoses que puguin detectar. 

En el marc de la seva activitat, els tres agents cívics fan divulgació i promoció als usuaris dels serveis i espais públics, i de les normes de convivència. Amb la seva intervenció posen en pràctica accions de millora de la imatge i la qualitat dels serveis disponibles en l'espai públic i faciliten informació d'interès pràctic sobre recursos, instal·lacions i organitzacions. 

En concret es volen resoldre algunes de les incidències més rellevants en relació a la neteja viària, relacionades amb les actituds incíviques d'alguns ciutadans com per exemple els excrements de gossos, les bosses de brossa a les papereres, les bosses de brossa fora del contenidor, els contenidors saturats per cartrons comercials, els trastos i voluminosos i la gestió de la recollida i neteja dels mercats ambulants.

Per incidir-hi, els agents disposen de la informació dels diferents serveis del què disposa el ciutadà per actuar de manera correcta (zones d'esbarjo de gossos, sistemes i horaris de recollida, horaris de neteja,...). Des de l'Ajuntament de Vilafranca es volen detectar les zones on es donen males pràctiques i establir un pla d'acció, per tal d'identificar-ne els autors i donar la informació que pugui modificar els mals comportaments. Igualment, la tasca dels agents cívics permetrà informar al departament de Serveis Urbans per fer el seguiment i determinar les accions que cal emprendre. El contracte dels tres agents cívics té una durada de sis mesos. 




 

Relacionats

Notícia

També treballaran la conscienciació sobre la sequera al voltant del Dia Mundial de l'Aigua, que se celebra el 22 de març.

Notícia

L’Ajuntament de Torrelles de Foix amb el suport de la Mancomunitat Penedès-Garraf i la Diputació de Barcelona, inicia la campanya “Raons de pes” que fomenta la compra a granel en el comerç local per reduir els envasos d’un sol ús.

Butlletí